SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

LaLiga elimina Gavi del primer equip del Barça

Torna a la fitxa juvenil i no serà inscrit fins que es rebaixi la massa salarial

Gavi, en un partit recent al Camp Nou.

Gavi, en un partit recent al Camp Nou.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga va retirar ahir la fitxa del primer equip del Barça al centrecampista Gavi, amb la qual cosa compleix la sentència del jutjat mercantil número 10 de Barcelona, que rebutjava la seua inscripció a la primera plantilla perquè la sol·licitud blaugrana es va realitzar fora de termini. Malgrat la desinscripció, el futbolista de Los Palacios podrà continuar jugant amb normalitat, ja que recuperarà la fitxa del Juvenil A i el dorsal 30 que va lluir a la primera meitat de temporada –ara vestia el 6. Els serveis jurídics del Barça tenen la intenció de recórrer la sentència a l’Audiència Provincial de Barcelona, encara que fonts del club consideren que l’andalús finalitzarà la temporada amb la fitxa juvenil.

A partir del 30 de juny, Gavi tornarà a ser considerat jugador del primer equip. Tanmateix, no podrà ser inscrit fins que el club rebaixi la massa salarial, sobrepassada en 200 milions, segons els càlculs de LaLiga, que s’hauran d’alliberar per poder incorporar jugadors a la plantilla. D’altra banda, LaLiga va anunciar ahir que l’Audiència Provincial de Madrid ha denegat les mesures cautelars sol·licitades pel Reial Madrid, el Barcelona i l’Athletic Club per paralitzar el projecte conjunt de LaLiga amb el fons d’inversió CVC.

Segons va recordar LaLiga, que va considerar “egoista” la postura dels tres clubs, aquesta és la tercera vegada que la justícia denega l’adopció de mesures cautelars.

El femení vol segellar la Lliga al clàssic contra el Reial MadridEl FC Barcelona i el Reial Madrid es tornaran a creuar aquesta temporada amb la disputa avui dissabte (18.15 hores) del segon duel a la Lliga F, un encontre que pot servir perquè el conjunt blaugrana deixi ja liquidat definitivament el títol i li compliqui a més la segona plaça al rival. El conjunt de Jonatan Girález ha guanyat els 22 partits de Lliga fins a la data i treu un avantatge de 10 punts al conjunt madridista, segon amb 56, tres al davant del Llevant, tercer.

“Quan dius Reial Madrid, la motivació ja és innata, naix sola. Per a tot el barcelonisme és un partit importantíssim, i més jugant a casa i contra el segon classificat”, va declarar a la roda de premsa prèvia el tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, que a més va afegir que “no hem d’oblidar que guanyar ens ajudaria a tenir més a prop el títol, que ara mateix és el nostre objectiu”.

“Hi ha un 50% d’opcions que Messi torni”El Kun Agüero, íntim amic de Leo Messi, va declarar en un programa de la Kings League que “li dono un 50% de possibilitats que Messi torni al Barça”.

Agüero va afegir que el president Laporta hauria “de fer el pas” per redreçar una possible tornada. Precisament, Joan Laporta va declarar ahir que “Messi sap que té les portes del Barça obertes”. En una entrevista al canal The business and money behind sports, va afegir que “he de trobar la manera de millorar la relació actual de Messi amb el Barça”.

Tebas: “El Barça ha de donar explicacions”El president de LaLiga, Javier Tebas, va declarar que el “Barça” hauria “d’estar preocupat” i donar “explicacions” del cas Negreira i va considerar que “és el tema més greu reputacional i d’integritat de la història del futbol espanyol”.

De Jong, dubte per al clàssic de CopaEl Barça va comunicar ahir que Frenkie De Jong té una lesió al bíceps femoral de la cuixa dreta, que ja li va impedir viatjar amb la seua selecció. El club no va especificar temps de baixa però el neerlandès és dubte per al clàssic del 5 d’abril, igual que Christensen, lesionat amb Dinamarca.

tracking