SEGRE

DEPORTES

Una nit màgica al Barris Nord per guanyar al líder (88-80)

L'ICG Força Lleida tomba el líder Andorra per ratificar la candidatura al play-off | Gran triomf coral davant de 5.200 espectadors en un Barris entregat

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.JAVI ENJUANES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ICG Força Lleida va llançar un avís a la Lliga amb la gran victòria sobre el líder, un Andorra que només havia perdut dos partits. Però ahir el transatlàntic tricolor es va veure impotent davant de la gran exhibició ofensiva dels lleidatans (88-80), que després d’una gran primera part van saber patir a la segona per sumar la dissetena victòria del curs en un Barris Nord entregat, amb més de 5.000 espectadors a les grades. Gerard Encuentra va donar la sorpresa situant d’inici Rubén López de la Torre, que feia el debut oficial, amb els habituals Marcos, Urtasun, González i Vucetic, i l’aposta li va sortir bé.

El madrileny va robar la primera pilota i va anotar els primers punts amb un triple que trencava una sequera de més de dos minuts i mig dels dos equips, negats des de la llarga distància en l’arrancada. El Força Lleida va imprimir un joc vertiginós que va enxampar per sorpresa els andorrans, molt espessos. Urtasun va agafar els galons que no fa gaire tenia Michael Carrera i amb vuit punts seguits va liderar una primera escomesa que va permetre a l’equip assolir els sis punts de renda (13-7) superat l’equador del primer quart.

Amb la marxa del navarrès, el protagonisme ofensiu el va heretar Brito. El lusità va forçar una antiesportiva de Borg i va anotar set punts consecutius per fer més gran la ferida, ja que els lleidatans doblaven el líder (20-10, m.7), la qual cosa va obligar Lezkano a parar el partit. Però el guió no va canviar i l’ICG Lleida va acabar desarborant els del Principat, incapaços de parar el vendaval local, que va tancar el primer assalt dominant per 15 punts, més dels que va anotar el rival en aquests primers deu minuts (29-14).

El festival lleidatà va seguir al segon període davant d’un Barris Nord que no donava crèdit al que estava presenciant. Un altre triple de Brito va situar l’equip vorejant la vintena de punts d’avantatge (34-15), i jugant amb quatre petits i Faye com a 5. L’Andorra, com era d’esperar, va reaccionar i ho va fer de la mà de Dos Anjos, que va aprofitar els seus 2,18 per fer-se gran a la zona. Això unit a l’encert en el perímetre de Luz i Dee, va permetre a l’Andorra aconseguir un parcial de 2-9 que va reduir les diferències fins a la dotzena (36-24). Llovet va tenir l’opció de rebaixar-la més amb una safata, però es va confiar i Marcos per darrere li va posar un sobirà tap, una jugada que va culminar el mateix argentí amb un triple a la cara de Dos Anjos que va fer esclatar el coliseu. Un altre triple del de Rosario segons després va obligar de nou Lezkano a demanar temps, ja que el seu equip estava sent atropellat per complet (42-26, m.18).

El Força Lleida estava dominant àmpliament el rebot (20 a 11) i això li permetia córrer, la seua gran arma. I per si faltava alguna cosa, va despertar Vucetic, molt desdibuixat en els últims partits, que amb cinc punts seguits va posar la màxima en el marcador, 20 punts (47-27), que Schreiner va reduir a 17 al descans.A la tornada dels vestidors l’Andorra, com era de preveure, va començar a carburar amb dos noms propis, Maric, que va dominar la pintura (8 punts), i Andric, que va cosir des del perímetre amb dos triples. En només quatre minuts els del Principat van reduir les diferències a vuit punts, després d’un parcial de 6-14, obligant Encuentra a parar el partit. La renda encara va baixar més, sis, però Lobo va irrompre i amb deu punts gairebé seguits va tornar els dotze d’avantatge al final del tercer període (65-53).

Quedava encara un món i l’Andorra no estava disposat a abaixar els braços, però l’ICG Força Lleida tampoc estava disposat a cedir i va saber patir. Va aguantar la pressió i va saber treure profit dels tirs lliures de Lobo, estel·lar a la segona meitat, i d’Urtasun, a més de les genialitats de Juani Marcos per mantenir a ratlla el líder, que va acabar clavant el genoll davant d’un quadre lleidatà que va tornar a fer-la grossa en un Barris Nord entregat que ja mira cap al play-off.

L'entrenador de l'ICG Força Lleida, Gerard Encuentra, va considerar que el partit "ha estat una festa i hem gaudit junts d'una de les nits màgiques de l'Espai Fruita Barris Nord", de manera que va voler "felicitar els jugadors i l'afició" després d'aconseguir derrotar el líder. Un triomf que, segons ell, "només és un més en el caseller", encara que va reconèixer que "és veritat que ens reforça anímicament perquè en els últims dies s'ha parlat molt de la sortida de Michael Carrera i veníem de perdre a Alacant amb un triple per poder guanyar".

Encuentra va detallar que "hem sortit molt mentalitzats, amb molt ritme i molt bé al darrere" i va destacar com a clau que "hem tancat el rebot i quan ho fem podem jugar al nostre ritme". Per aquesta raó, el tècnic va considerar que "a la primera meitat hem estat molt millors en molts aspectes". A més a més, va dir que "al tercer quart ells han sortit millor que nosaltres, que estàvem descol·locats" i va voler destacar el matx de Sidibé. "Per a mi ha fet un partit espectacular, encara que no es reflecteixi en l'estadística", va concloure.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.JAVI ENJUANES

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.JAVI ENJUANES

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.JAVI ENJUANES

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.

Àlex Urtasun intenta anar-se’n del marcatge de Johnny Dee.JAVI ENJUANES

tracking