SEGRE

Futbol

Xavi Hernández: "L'objectiu col·lectiu és acabar al Camp Nou amb bones sensacions, acabar guanyant"

Després de l’adeu conjunt de Busquets i Alba, el seu entrenador va destacar que "és un dels aspectes més difícils" de la seua tasca. "Es gestionar la carrera dels teus amics, de gent amb qui has compartit tantes coses"

Xavi Hernández, durant la sessió d’entrenament d’ahir.

Xavi Hernández, durant la sessió d’entrenament d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va fixar aquest dissabte com a "objectiu col·lectiu" per a ell i la seua plantilla "acabar amb bones sensacions" en LaLiga Santander, a escasses dos jornades per a la seua conclusió, i per això "acabar guanyant" en l’últim partit del Spotify Camp Nou abans de ser remodelat de manera profunda.

"L’objectiu col·lectiu és acabar amb bones sensacions, acabar guanyant. Portem dos derrotes consecutives, malgrat que l’objectiu ja està clarament i folgadament aconseguit. Però ens agrada guanyar, ens agrada disfrutar en el camp i el més important és això, acabar amb bones sensacions", va dir Xavi en roda de premsa.

"Tant de bo Robert [Lewandowski] a nivell individual es pugui emportar el Pitxitxi, Marc-André ter Stegen el porter menys golejat, també el rècord de la porteria zero, etc. Ens agradaria, clar que sí, arrodonir la temporada amb aquests premis", va assegurar el tècnic culer, afegint que "no ha estat fàcil" per als seus jugadors "trobar motivacions extres al ja aconseguit títol de Lliga".

"I que millor que acomiadar el Camp Nou, la qual cosa són molts anys d’història, d’emocions, de passió, de partidassos. Serà un dia molt emotiu i se li suma també al comiat de Sergio Busquets i Jordi Alba. Motivació extra per a nosaltres, per fer un gran partit, per mostrar la nostra millor imatge, per guanyar el partit, perquè la gent vingui a l’estadi i tingui un comiat excel·lent", va recalcar.

Adéu a Busquets i Alba

Respecte a aquest adéu conjunt de Busquets i Alba, el seu entrenador va destacar que "és un dels aspectes més difícils" de la seua tasca. "És gestionar la carrera dels teus amics, de gent amb qui has compartit tantes coses. Haver de prendre decisions que no han de jugar o que hi ha un altre company que és per sobre, i fins quin punt està l’amistat i la professionalitat", va argumentar.

"Però soc aquí per prendre decisions i per a mi el càrrec doncs és per sobre de qualsevol altra cosa. El que prioritzo és l’equip, és el grup, és el club i hem de ser molt professionals en aquest sentit. Ja he dit moltes vegades que no és una decisió personal, sinó futbolística i de grup", va insistir Xavi davant dels periodistes.

"És una evidència que els trobarem a faltar. Jordi i Busi eren molt importants dins del vestidor, eren dos dels capitans i han estat referència per als seus companys. Tant Busi com Jordi han ajudat molt dins del vestidor. Però al final els rols se’n van marcant i en la primera, segona, tercera setmana ja vas veient un altre tipus de lideratge. Hi ha gent que ha de fer un pas cap endavant", va explicar.

MUDANÇA TEMPORAL D'ESTADI

Xavi també va analitzar la mudança temporal d’estadi, a causa de les imminents obres. "La meua sensació és que no serà fàcil perquè hem sentit el Camp Nou molt de prop, molt com casa nostra. Ho hem sentit com el nostre hàbitat natural, hem estat a gust, còmodes amb la nostra gent. L’afició en els últims anys ha estat de 10", va elegir.

"Crec que aquest any ja diria que ha començat ja una nova etapa. I és cert que ara tindrem aquest canvi d’escenari, però la sensació d’un canvi generacional no la tinc. Jo crec que hem fet un canvi o una evolució a l’equip natural. Al final l’arribada de Balde ha fet que Jordi Alba jugui menys i que Busquets hagi hagut de jugar més perquè no té un substitut natural", va advertir.

De fet, Xavi va donar algunes pistes sobre els fitxatges. "No sabem encara la situació econòmica del club, no sabem encara la situació de 'fair play' financer, però a partir d’allà decidirem coses", va indicar. "No hem decidit res perquè encara no sabem l’escenari que ens trobarem, si podrem fitxar, si no podrem, les sortides, les entrades...", va enumerar sobre això.

El nom del defensa francès Jules Kounde també va sortir a la palestra. "Ja vaig dir que no hi havia cap problema amb Kounde, però continueu escrivint que hi ha un problema i que hi ha un problema... i per més que digui jo, aquesta setmana també escriureu que hi ha un problema", es va queixar l’entrenador culer sobre el tractament dels periodistes a aquest tema.

"Ja vaig dir que no hi havia cap problema, que jo parlo molt amb els futbolistes. De fet ja vaig parlar amb Koundé, ho vaig fer públic també l’altre dia en premsa. I no hi ha cap problema, ni un. Va ser una conversa molt bona, molt sana. Jules és un gran noi, és un professional de cap a peus", va ser taxatiu Xavi.

D’altra banda, el tècnic blaugrana va repassar la seua exitosa campanya. "En segons quins aspectes, hem tingut moments molt bons, moments excel·lents; i altres moments dolents, que no hem estat bé en el joc col·lectiu. I això és el que més m’ocupa, d’alguna manera", va assenyalar, d’acord amb haver conquerit aquest any LaLiga i la Supercopa d’Espanya.

"Hem de millorar en el joc posicional, atacar de millor manera, que entenguem millor en el camp i que la presa de decisions sigui millor. Hem de treballar molt més els moviments en atac, en moltes coses que li estic fent voltes ja per començar ja el primer dia de la pròxima temporada per insistir als futbolistes", va augurar.

Mentrestant, va opinar sobre la polèmica en el recent dol de lliga entre Espanyol i Atlètic de Madrid. "Hem vist aquesta setmana que no és suficient amb la tecnologia del VAR, perquè és una pilota que per a un equip va entrar i per al rival no va entrar. Si busquem l’excel·lència, crec que LaLiga espanyola hauria de buscar-la. Si podem tenir una eina que permeti aclarir aquestes situacions, cal anar-la a buscar", va repetir Xavi.

Finalment, l’entrenador culer va agrair la influència de Pep Guardiola en 'Can Barça' i en la resta d’escenaris futbolístics. "Pep és la persona amb més influència de la història del futbol dels últims 15 anys, segur. Els entrenadors han anat en paral·lel a Guardiola o han estat contraris a ell", va afirmar amb vehemència.

"Es pateix molt si ets entrenador, de veritat. Hi ha dies que són molt durs, sobretot quan perds, quan has d’animar al grup, quan t’assenyalen a tu com a màxim responsable", però estic encantat, estic agraït de ser aquí. Soc a casa meua i soc el més feliç del món", precisar. "Content de com ha anat aquest curs, agraït per l’oportunitat d’entrenar al Barça i de ser on soc," va concloure Xavi.

tracking