SEGRE

CICLISME ADAPTAT

Albert Cogul farà el Camí de Sant Jaume en handbike

Arrancarà des de Sant Joan Despí i espera acabar-lo en 30 etapes en solitari

Albert Cogul, en una handbike similar a la que utilitzarà per recórrer el Camí de Sant Jaume.

Albert Cogul, en una handbike similar a la que utilitzarà per recórrer el Camí de Sant Jaume.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’esportista amb mobilitat reduïda Albert Cogul, nascut a Barcelona però establert a Lleida des del 1991, començarà dimarts vinent el seu repte per completar el Camí de Sant Jaume des de Sant Joan Despí fins a Santiago de Compostel·la en solitari amb una handbike (una bicicleta adaptada per poder pedalar amb les mans). “És una idea que tenia al cap des de fa molt temps, però vaig començar a activar-la fa poc més de dos mesos. Sempre he estat molt emprenedor en el món de l’aventura i vaig haver d’esperar que m’arribés la bicicleta adequada per posar-li data al repte”. Així va explicar ahir Cogul a SEGRE com va idear una travessia que preveu realitzar en “30 etapes durant 37 dies”, que li permetin completar els gairebé 1.500 quilòmetres que componen el recorregut.

Cogul té l’esperança de “poder seguir amb el pla previst” per arribar “almenys a Santiago i si veig que tot ha anat bé, la idea és arribar fins a Finisterre”. Així, la seua aventura començarà dimarts vinent a la tarda des de Sant Joan Despí, quan començarà una etapa curta fins a Sant Just Desvern. En la següent jornada espera arribar fins a Montserrat i la seua planificació també inclou una parada a la ciutat de Lleida divendres dia 9. “Volia passar per la meua ciutat i la veritat és que no m’importa desviar-me uns quilòmetres per fer que el repte passi per allà”, detallava un Cogul que s’haurà de desviar en molts trams del recorregut original, perquè aquest és inaccessible per a ell.

El lleidatà va explicar que “hi ha moltes zones del Camí de Sant Jaume amb camins estrets i alguns passos fins i tot amb cordes pels quals no puc passar. Tinc assumit que hauré de fer algun tram per carretera i desviar-me una mica. El tinc estudiat per mapa, però després veurem si realment surt tot segons el previst”. Cogul també va animar que “les persones amb discapacitat puguin unir-se a mi de forma puntual per reivindicar que es pot fer el Camí en la nostra condició”. Per aquesta raó, actualitzarà els seus avanços a les xarxes socials i fins i tot preveu “alguna sessió de streaming per veure com va el repte”, que Cogul costejarà pràcticament per complet de la seua butxaca.

tracking