SEGRE

Poliesportiu

El Sícoris Club, més de 75 anys d'excel·lència esportiva i cultural

El Sícoris ha donat quatre olímpics, des de Quim Larroya fins a Saúl Craviotto

Nenes de la secció de gimnàstica rítmica, un altre esport ben arrelat al club.

Nenes de la secció de gimnàstica rítmica, un altre esport ben arrelat al club.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sícoris Club va ser constituït l’abril del 1947 per dos grups de joves que componien la Penya Donalds i la Penya Swing, i, més tard el grup sardanista Clavellina, associacions sense entitat jurídica pròpia. La unió d’aquests joves entusiastes obeïa a la promoció d’uns objectius com “la pràctica i foment de l’esport amateur, la cultura, el lleure i l’esbarjo”. Ara, més de setanta-cinc anys després, el Sícoris és una entitat que representa l’excel·lència esportiva i cultural a Lleida i l’abril passat la Paeria li va atorgar la placa al Mèrit Esportiu.

Des d’un principi el club ha sabut potenciar l’esport a tots els nivells. Ha estat el bressol d’esportistes d’elit com el piragüista Quim Larroya, primer olímpic del club a Roma 60; la gimnasta Montse Martín, campiona del món de gimnàstica rítmica; Manel González, atleta olímpic a Los Angeles 84, o més recentment els piragüistes Damián Vindel (olímpic a Atenes 2004) i, sobretot, Saúl Craviotto, que ha participat en quatre Jocs Olímpics, i ha obtingut en total de cinc medalles (or a Pequín 2008, plata a Londres 2012, or i bronze a Rio de Janeiro 2016 i plata a Tòquio 2020). Altres seccions que han destacat a nivell estatal han estat les de gimnàstica rítmica i el futbol Sala.

L’entitat compta amb 3.400 socis (els socis esportius de les seccions són 400) i els usuaris de les diferents activitats obertes són 2.000. Compta amb deu seccions esportives (atletisme, pàdel, piragüisme, frontenis, marató, piragüisme, futbol sala, bàsquet, gimnàstica rítmica, tenis i ciclisme) i tres culturals. Les seues escoles esportives, amb més de quatre-cents alumnes, accedeixen a competicions estatals en què aconsegueixen brillants resultats. Un punt d’inflexió important per a la família sicorista va ser la renovació de les seues instal·lacions el 2003, que va suposar un gran impuls per a la millora d’un complex esportiu que ocupa una superfície de més de 50.000 metres quadrats.

Es tracta d’unes instal·lacions modernes, que s’actualitzen contínuament per atendre les necessitats dels seus socis i usuaris. Entre els equipaments destaca un pavelló multiusos, diverses sales de fitness que han estat recentment actualitzades, deu pistes de tenis i nou de pàdel. A més, el club compta amb una gran pista d’atletisme, pistes de bàsquet i de voleibol, piscina coberta i dos a l’aire lliure. Organitza també cursets de natació i estades d’estiu, entre altres activitats al llarg de l’any.

tracking