SEGRE

El jutjat imputa el fill de Negreira pels pagaments del Barça i amplia la investigació també per blanqueig

José María Enríquez Negreira, en la seua etapa de vicepresident del Comitè Tècnic del Col·legi Nacional d'Àrbitres.

José María Enríquez Negreira, en la seua etapa de vicepresident del Comitè Tècnic del Col·legi Nacional d'Àrbitres.Julián Martín / EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat que investiga els pagaments del FC Barcelona a l’exvicepresident del Col·legi Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira ha acordat imputar, atenent la petició de LaLiga, Javier Enríquez, fill de l’exdirigent arbitral, i ha ampliat la causa també per un delicte de blanqueig. Així ho ha acordat el jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, davant del que va presentar LaLiga. En la seua decisió, a què ha tingut accés EFE, també decreta el secret de les actuacions durant un període d’un mes, a excepció de les resolucions en les que resolgui sobre les personacions en la causa i els seus eventuals recursos.

La causa, en la qual investiguen els pagaments de més de set milions d’euros del FC Barcelona als Negreira, es va obrir inicialment pels delictes de corrupció entre particulars en l’àmbit esportiu, administració deslleial i falsedat en document mercantil, als quals ara s’afegeix també el de blanqueig de capitals. Segons la Fiscalia, els pagaments realitzats pel club blaugrana a Negreira entre els anys 2001 i 2018, durant la seua vicepresidència al CTA, van superar els 7,3 milions d’euros i es van efectuar amb l’objectiu que realitzés "actuacions tendents a afavorir al FC Barcelona a la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputés" i en els "resultats de les competicions".

Per contra, el Barça ha demanat de tenir la doble condició d’investigat i d’acusació particular en el cas Negreira, pel perjudici patit per una presumpta administració deslleial, ha al·legat que els Negreira van elaborar els informes sobre els àrbitres que els van encarregar i ha insistit que no existeix cap" "indici que s’hagi produït "alteració concreta" de cap resultat. En el "cas Negreira", el jutjat manté imputats, a més d’al FC Barcelona, als expresidents blaugrana Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, a l’exdirector executiu del club Oscar Grau i a l’exdirector d’esports professionals Albert Soler, a més d’Enriquez Negreira i des d’ara també al seu fill.

tracking