SEGRE

HOQUEI OK LLIGA FEMENINA

La 'Masia' del Vila-sana creix

La casa en la qual el club acull les jugadores foranes amb projecció passarà la temporada que ve de 7 a 12 usuàries || El club ha fitxat per a l'equip filial una jugadora francesa i una de suïssa

Plantilla de l’equip filial del Vila-sana, que juga a Nacional Catalana i a la dreta el nou fitxatge, la francesa Hanae Herrault.

Plantilla de l’equip filial del Vila-sana, que juga a Nacional Catalana i a la dreta el nou fitxatge, la francesa Hanae Herrault.CP VILA-SANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Vila-sana es manté ferm en la seua aposta de promocionar l’hoquei femení i de cara a la temporada vinent ampliarà les places a la seua Masia, destinada a acollir les jugadores més joves que estiguin en formació i crearà un nou equip, el setè íntegrament femení, que competirà a Segona Catalana. “Continuem creixent i tenim clar que hem d’apostar per fer equips competitius amb jugadores que en el seu dia puguin incorporar-se al primer equip”, explica al president de l’entitat, Ramon Porta. La Masia del Vila-sana, que complirà la quarta temporada, passarà el curs que ve de les set usuàries que ha tingut aquesta temporada a dotze, totes elles d’entre setze i vint-i-cinc anys.

“Al filial tenim jugadores de Mollerussa, Ivars d’Urgell, Lleida, Hostafrancs o Linyola, que viuen a casa seua, però per a les que venen de més lluny ja fa uns anys que vam pensar a crear aquesta Masia, en la qual estan totes juntes i que demostra com treballa el club amb les jugadores de futur”, afegeix Porta.A més de jugadores del filial, entre les set usuàries de la casa aquesta temporada hi havia les dos porteres de l’equip d’OK Lliga, la portuguesa Sandra Coelho i Anna Salvat. Ambdós continuaran sent usuàries el curs vinent, juntament amb deu jugadores de la base, entre les quals dos fitxatges estrangers que ja té tancats el club, la suïssa Aynoah González i la francesa Hanae Herrault.La valoració que Porta fa de l’experiència de la Masia en aquests anys és “molt positiva”. “Els dos primers anys ens van servir per aprendre i millorar-ne el funcionament i ara és un servei que oferim a les famílies, que estan encantades.

Les jugadores aprenen a assumir responsabilitats”, valora. Porta és també el màxim responsable de la Masia, que té vuit habitacions.“Hi ha una cuinera que cada dia prepara el dinar i el sopar a les jugadores. Totes estudien entre Mollerussa i Lleida i utilitzen el transport públic”, afegeix el president de l’entitat, que admet la dificultat del club per atreure jugadores d’altres punts de Catalunya.

“No sé per què, els costa molt venir a Lleida. Així que l’única forma que tenim d’atreure-les al nostre projecte és amb un servei que sigui de qualitat, a més d’un projecte esportiu, amb el primer equip a l’OK Lliga femenina, amb el qual aquesta temporada hem fet un pas endavant”.Dels onze equips amb què compta el Vila-sana, sis són femenins. A més del d’OK Lliga hi ha el filial a Nacional Catalana, el FEM 15, el FEM 13, el FEM 11 i l’equip de l’Escoleta.

Però el club posarà en marxa un nou sènior ja que, segons explica Porta, “ja que l’única manera que tenim de millorar és tenir un filial de qualitat, de cara a la pròxima temporada tindrem més jugadores de base, que necessitaran tenir minuts i això, amb un únic filial, no és possible. Per això en crearem un altre que jugarà a Segona Catalana. Tindrem més jugadores la temporada vinent i amb dos equips la formació podrà ser més completa”, afegeix.D’altra banda, Lluís Rodero, entrenador del primer equip, és peça clau en aquesta línia. “Tenim un projecte a quatre o cinc anys, que està desenvolupant ell i l’objectiu és que al primer equip puguin arribar jugadores de gran qualitat, formades a casa i no dependre tant dels fitxatges”, va concloure Ramon Porta.

tracking