SEGRE

POBLACIÓ ESTADÍSTICA

Més separacions a Lleida

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les separacions van augmentar l’any passat a Lleida i van registrar la xifra més elevada des del 2007, mentre que els divorcis van a la baixa amb el primer descens en quatre anys. Segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística, els jutjats lleidatans van resoldre l’exercici passat un total de 66 separacions davant de les 24 d’un any enrere, cosa que significa un increment del 175%. Tanmateix, els divorcis resolts han descendit a la província per primera vegada des del 2011 i l’any passat van baixar un 32,7% respecte al 2014, amb un total de 947 divorcis. Quant a les nul·litats no eclesiàstiques, no n’hi va haver cap l’any passat a Lleida, la primera vegada que passa des del 2009.

Sobre la forma de resolució, la majoria de les separacions i divorcis es duen a terme de mutu acord entre les parts, mentre que prop de tres de cada deu acaben de forma contenciosa davant d’un jutge. Per la durada del matrimoni, el 66% de les parelles estaven casades des de feia deu anys o més abans de la resolució i, en el cas dels divorcis, vint-i-una parelles van decidir trencar la unió quan encara no havien complert ni dos anys de casats.

Lleida va registrar el 2015 l’entrada de 5.471 persones procedents de l’estranger, un 7% més

Segons les dades de l’INE, en 183 resolucions de divorci s’estableix la custòdia compartida dels fills de la parella, mentre que en uns altres 354 casos la custòdia és per a la mare. Només en 48 ruptures és el pare qui exerceix l’esmentada custòdia.

Continua la ‘fuga’ de població a l’estrangerLleida va tancar el 2015 un any més de fuga de població, al comptabilitzar 5.768 lleidatans que van canviar la residència a l’estranger, mentre que 5.471 persones van decidir venir a la província, la qual cosa dóna un saldo negatiu de 297 persones. Malgrat que les emigracions continuen, la xifra ha descendit lleugerament per segon any consecutiu, mentre que les immigracions van a l’alça amb 377 persones més el 2015. Segons les dades de l’Idescat publicades ahir, les migracions internes (tant a la mateixa província com a la resta de Catalunya o d’Espanya) s’han estabilitzat amb un total de 16.598 moviments interns. Prop de 8.000 van ser dins de la mateixa província.

tracking