SEGRE

salut

Gairebé tothom vol mantenir-se en forma... però no sap com fer-ho

Segons un estudi, el 94% intenta controlar el seu pes i el 23% admet pesar-se almenys una vegada a la setmana

Imatge d'arxiu del parc del riu a Lleida.

Gairebé tothom vol mantenir-se en forma... però no sap com fer-hoSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nova investigació publicada per TomTom Sports ha revelat que molts espanyols se senten perduts quan es tracta de la salut i la forma física, i s'enfronten a una batalla constant per fer exercici de manera efectiva. L'estudi, encarregat amb motiu del llançament de TomTom Touch, el primer braçalet d'activitat del món que analitza la composició corporal, ha conclòs que la majoria dels espanyols s'afanen en mantenir un cos saludable amb un sorprenent 70% admetent que intenta controlar el seu pes de manera constant, i un 23% reconeixent que es pesa almenys una vegada a la setmana.

Malgrat aquests esforços, molts no obtenen èxit en la consecució dels seus objectius, amb un 69% d'ells al·legant com a raó que li costa seguir una dieta o una taula d'exercicis.

Qüestió de coneixement

A Espanya, un terç dels que practiquen esport ho fan una vegada al dia i un 30% dues vegades a la setmana. Per a 4 de cada 10, el seu principal objectiu quan fan exercici és mantenir-se en forma (39%), mentre que el 28% vol millorar el seu nivell de condició física, i el 18% perdre pes o aprimar-se.

Els espanyols que admeten tenir dificultats per assolir els seus objectius, esmenten que els resulta difícil entendre les mesures clau per tenir informació sobre la seva condició física i saber si l'exercici que estan realitzant veritablement els està funcionant.

Un 53% dels espanyols no sap el que és la composició corporal, tanmateix, el 94% sí que té coneixement del que és l'índex de massa corporal i gairebé la meitat (48%) creu que aquesta és una bona mesura per analitzar la nostra condició física.

El múscul pesa més que el greix pel que simplement pesar-te no et diu si en realitat estàs guanyant múscul o perdent greix

L'expert en fitness, Matt Roberts, afirma: "Tenint en compte els resultats d'aquesta investigació, veiem clarament que encara que la majoria dels espanyols estan disposats a mantenir-se en forma i sans, en general semblen estar perdut sobre com assolir els seus objectius quan fan exercici, així com quins paràmetres han d'utilitzar per aconseguir-los. Hi ha moltes maneres diferents de mesurar això. Des de la meva experiència treballant amb diferents persones i tipus de cos, una simple revisió del teu pes o de l'índex de massa corporal no et dóna la informació correcta sobre el teu nivell de condició física.

Braçalets d'Activitat En els seus esforços per complir els objectius marcats quan practiquen esport, un 47% no ha utilitzat un braçalet d'activitat com ajuda, si bé té pensat fer-ho en el futur; i dels espanyols que sí que fan ús d'aquests braçalets deixen de portar-les en dos o tres mesos bàsicament perquè se'ls oblida. Altres raons exposades són que el braçalet d'activitat que van elegir no els facilita la informació que necessiten (en el 28% dels casos), i perquè no veuen cap canvi en el seu pes o en el seu nivell físic (22%).

tracking