SEGRE

ENTITATS SOLIDARITAT

Quatre entitats lleidatanes s'uneixen en un festival solidari

La primera edició de Posa’t al meu lloc se celebrarà divendres a l’Auditori

Responsables de les entitats amb el braçalet solidari.

Responsables de les entitats amb el braçalet solidari.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unir esforços per trencar estereotips i sensibilitzar la població sobre diferents situacions és l’objectiu de la primera edició del festival solidari Posa’t al meu lloc, que se celebrarà aquest divendres a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Els artífexs d’aquest projecte són l’Associació de Nens amb Càncer (Afanoc), l’Associació de Celíacs, l’Associació de Diabètics i Down Lleida. La idea va sorgir en un sopar en el qual es van reunir les associacions i es van adonar que compartien la necessitat de transmetre valors comuns, dirigits sobretot a un públic infantil i adolescent, que són la base i el futur de la societat actual.

“Hem de conscienciar la societat perquè respecti qui té una peculiaritat diferent, sobretot en l’àmbit escolar, perquè els nens no riguin del que veuen diferent”, van explicar ahir. Després de mesos d’organització, les entitats celebraran divendres un festival amb què pretenen recaptar fons que es repartiran entre les quatre associacions i serviran per seguir endavant amb el projecte que han iniciat totes juntes.

Organitzen el festival l’Associació de Nens amb Càncer, la de Celíacs, la de Diabètics i Down Lleida

L’agenda del festival, que començarà a les set de la tarda, inclou múltiples actuacions, com la d’Abril Montmany, guanyadora del concurs televisiu Tu Cara Me Suena Mini, o la màgia de l’il·lusionista Kary-mag de la Fundació Abracadabra i Trèvol Solidari.

Per participar en el festival serà necessari comprar el braçalet solidari, amb un preu de 5 euros, que es pot aconseguir en qualsevol de les quatre associacions o el mateix dia a l’Auditori. Amb els diners recaptats, les entitats continuaran organitzant activitats conjuntes. Una de les iniciatives és impartir xarrades als col·legis.

“És posar-se al lloc de l’altra persona des del respecte, la igualtat i la solidaritat, posant fi a la ignorància que encara hi ha en molts aspectes relacionats amb el càncer infantil, la celiaquia, la diabetis o la síndrome de Down”, van afirmar els organitzadors.

tracking