SEGRE

SALUT INICIATIVES

Flors contra el càncer de còlon

L’Oncolliga Comarques de Lleida recapta fons per comprar un aparell que processa les imatges de les colonoscòpies || En més de seixanta localitats de la província

Una ciutadana col·labora, ahir, amb la iniciativa Una Flor per a un Projecte.

Una ciutadana col·labora, ahir, amb la iniciativa Una Flor per a un Projecte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La iniciativa Una Flor per a un Projecte de l’Oncolliga Comarques de Lleida s’ha convertit en un gran aliat per lluitar contra el càncer a la província. Ja fa quinze anys que està en marxa i ahir dijous va celebrar una nova edició a la capital de Ponent, amb catorze taules i setanta voluntaris que van recollir fons entre els ciutadans a canvi de flors de paper. L’objectiu, comprar un aparell (un videoprocessador i font de llum d’alta definició amb sistema NBI) que processa les imatges que s’obtenen de les colonoscòpies. “Volem contribuir al programa de cribratge del càncer de còlon perquè aquest aparell permet donar més qualitat a la imatge i, per tant, veure lesions incipients”, va explicar ahir a aquest diari Enric Martí, president de l’Oncolliga Comarques de Lleida. El destinatari del videoprocesador serà el servei de Digestiu de l’Arnau de Vilanova i Santa Maria.

Per costejar-lo, l’entitat ha elaborat unes 15.000 flors de paper i l’objectiu és recaptar uns 30.000 euros, com en les últimes edicions. Per aconseguir-ho, estendrà la campanya per uns seixanta municipis de les comarques lleidatanes, alguns dels quals ja han recaptat fons i altres ho faran pròximament. La intenció dels impulsors de la campanya és poder entregar aquest aparell abans que acabi l’any. En la passada edició, la iniciativa Una Flor per a un Projecte va permetre comprar per al Servei de Pneumologia de l’hospital Arnau de Vilanova i Santa Maria un electrocoagulador d’argó plasma, un aparell que s’utilitza en el tractament endoscòpic dels tumors als bronquis amb risc que siguin malignes.

tracking