SEGRE

FESTES GASTRONOMIA

L'Aplequet, cada cop més gran

Els Camps Elisis acullen la trobada de tardor de la Fecoll amb 66 colles i més de 3.500 participants || Caragols, jocs i música van ser-ne els protagonistes

La marquesina de la fira va quedar petita ahir per allotjar tots els participants de l’Aplequet.

La marquesina de la fira va quedar petita ahir per allotjar tots els participants de l’Aplequet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Malgrat que el seu nom porta implícit un diminutiu, l’Aplequet s’està fent cada vegada més gran. La trobada de colles de la Fecoll que se celebra cada tardor als Camps Elisis guanya adeptes any rere any. Així, des dels últims cinc ha augmentat entre un 5% i un 10% en participació en cada edició, fins a arribar ahir als 3.500 integrants de 66 colles.Així ho va explicar Ferran Perdrix, vicepresident de la Fecoll, que va destacar l’alta participació en aquesta festa que rememora els orígens de l’Aplec, quan se celebrava durant un sol dia i no tres, com actualment. “És una trobada més familiar, que no necessita la infraestructura de l’Aplec, encara que va creixent any rere any”, va afegir. Segons Perdrix, l’organització es va veure obligada en aquesta edició a instal·lar una carpa perquè tothom pogués disfrutar de la festa a cobert, ja que la marquesina de Fira de Lleida va quedar petita atesa l’alta participació.

Durant tot el matí es van succeir les activitats per a grans i petits, com els concursos de carreres de sacs, bitlles i parxís. Abans de dinar, el grup Golden Saxo va amenitzar el ball de vermut. A la tarda, després del dinar de germanor de cada colla, hi va haver ball.

Finalment, es van entregar els premis als guanyadors de les diferents activitats i concursos de la jornada.

tracking