SEGRE

UNIVERSITAT CONFERÈNCIES

“El dret no protegeix el feble”

L’economista Arcadi Oliveres insta a canviar el sistema econòmic per cobrir les necessitats de la societat || Proposa remunerar la cura de la família

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’economista Arcadi Oliveres va ser l’encarregat ahir de pronunciar la conferència inaugural del nou curs acadèmic de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL. Sota el títol “Capacitació professional i compromís cívic”, el fins fa poc professor titular d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona va criticar que actualment el dret no protegeix el feble i l’economia no cobreix les necessitats bàsiques de la societat, de manera que va instar els nous professionals a canviar el model establert, “que s’ha demostrat ineficaç”. Oliveres va estar acompanyat de la degana del centre, María José Puyalto, i del professor d’Economia Pere Enciso.

En l’àmbit econòmic, Oliveres va considerar que el model ha de passar per l’economia de l’atenció, és a dir, la cura de malalts i discapacitats, que fins ara fan dones i familiars, i que aquesta tasca arribi a ser remunerada i alhora crear llocs de treball. Així mateix, va instar a redistribuir l’ocupació existent i apostar pel sistema cooperatiu. El professor també va apel·lar a la defensa de l’estat del benestar, actuar contra el canvi climàtic i adaptar i aplicar les lleis segons la realitat.

L’economista critica la vulneració dels drets humans en l’actitud de la UE davant la crisi migratòria

Per això, va considerar que és important que la societat reaccioni i és necessari disposar d’una bona informació per saber què succeeix en realitat en el nostre entorn. Davant d’una desigualtat social, va denunciar, que va a l’alça, l’economista també va criticar la resposta de la Unió Europea davant de l’arribada dels refugiats, la qual cosa va considerar una vulneració dels drets humans.

Oliveres va demanar als estudiants que s’impliquin i assumeixin responsabilitats polítiques. Malgrat proclamar la necessitat d’un canvi radical del sistema, Oliveres es va mostrar optimista a poder aconseguir-ho.

tracking