SEGRE

EDUCACIÓ ESGLÉSIA

El bisbat de Solsona impartirà cursos d’educació sexual

Formarà quatre professors per fer classes en parròquies i col·legis || Preocupació del bisbe per l’actual model

Curs de monitors de Teen Star impartit aquests dies a Còrdova.

Curs de monitors de Teen Star impartit aquests dies a Còrdova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha anunciat en la seua carta dominical d’aquesta setmana la creació d’un grup per impartir cursos d’educació sexual i que començarà amb la formació de quatre persones (dos mestres i dos llicenciats) amb l’objectiu d’impartir classes en col·legis i parròquies.

En la carta, Novell mostra preocupació per l’actual orientació sexual que reben els adolescents, sobretot pel nombre d’embarassos no desitjats i avortaments que es produeixen, malgrat els mètodes anticonceptius disponibles, i aposta per una orientació basada en el programa anomenat Teen Star Solsona, on s’aborda la sexualitat des d’una moral catòlica. Segons Novell, els menors en l’actualitat són “esclaus d’una cultura sexualista” fruit de la irresponsabilitat.

El bisbe pretén que aquest grup es formi durant el mes d’octubre per oferir programes d’educació afectivosexual per a les parròquies de la diòcesi, així com les escoles de la zona i fins i tot arribar a centres educatius concertats de l’Urgell i Vic. Amb aquest nou grup, Novell pretén oferir un programa d’educació sexual alternatiu al que s’ofereix ara als centres que hi estiguin interessats. La capacitació de monitors s’ha celebrat aquests últims dies a Còrdova. El programa s’imparteix per diversos països de tot el món.

tracking