SEGRE

INICIATIVES TURISME

El Pirineu tindrà congrés i marca de cuina propis

La Seu acollirà la primera edició de Gastropirineus || L’objectiu, potenciar la gastronomia de muntanya com a producte turístic

Un moment de la presentació, ahir, a la Seu.

Un moment de la presentació, ahir, a la Seu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital de l’Alt Urgell serà l’escenari del primer congrés anual de cuina de les comarques de muntanya. Es dirà Gastropirineus, tindrà lloc entre els propers 13 i 15 de novembre i naix amb l’objectiu de potenciar la gastronomia del Pirineu com a producte turístic, crear una marca de cuina pròpia, Cuina del Pirineu, i definir un catàleg de productes o plats típics de les comarques de muntanya que avui dia han quedat en l’oblit.

El director de Gastropirineus, Francesc López, va dir ahir a la Seu que serà el punt de partida d’un congrés que naix amb la voluntat de ser itinerant, i que els restaurants que vulguin optar a formar part de la nova marca Cuina del Pirineu hauran de complir una sèrie de requisits en relació amb els plats i la matèria primera “exigents”.

L’organització ha arribat a un acord amb la Fundació Alícia perquè portin a terme estudis d’investigació sobre productes o plats en desús i recuperats al Pirineu i que seran presentats en cada una de les edicions del congrés. Les jornades, dirigides a professionals, comptaran amb deu sessions de cuina en directe que impartiran setze cuiners de totes les comarques del Pirineu. També hi haurà ponències i debats del món acadèmic, com per exemple el director del Campus d’Alimentació de la UB, Màrius Rubiralta. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va destacar que l’activitat és “innovadora i està emmarcada en un territori amb una producció alimentària de qualitat”.

tracking