SEGRE

TRADICIONS

Cementiris plens de records

La tradició i el bon temps sumen centenars de visitants el dia de Tots Sants

Cementiris plens de records

Cementiris plens de records

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La tradició i el bon temps s’han conjurat avui i han omplert fins la bandera els cementiris de tot Ponent. Milers de lleidatans han celebrat el dia de Tots Sants honorant els seus familiars difunts i s’han desplaçat fins els cementiris per portar flors, passejar i recordar els que ja no hi són. L’afluència de públic ha causat algunes cues durant el matí en els accessos i en les parades de flors. Els paradistes han explicat que les vendes han estat similars a les de l’any passat i que les més demandades continuen sent les roses, els clavells i els gladiols. Ajuntaments com el de Tàrrega i la Seu d’Urgell han ofert a més un servei d’autobús gratuït per evitar el col·lapse circulatori.

Però si alguna cosa ha destacat del dia d’avui han estat les activitats culturals que s’han organitzat a diversos cementiris de Ponent. Exemple d’això ha estat Cervera. Els alumnes del conservatori han obsequiat els visitants amb peces de música clàssica, la poeta local Isabel Valverde ha recitat poesia i l’activista Carme Bonet ha organitzat una exposició dedicada al poeta local Josep Solsona.

La poesia també ha estat protaonista a Alpicat, on el grup Veus en Vers ha recitat 14 poemes a peu de tomba a petició dels familiars per primera vegada, una iniciativa que pensen repetir l’any que ve, segons ha explicat Magda Gabàs, una de les integrants del grup. Per la seua part, a Bellpuig, la Banda Municipal de Música ha ofert una actuació.

tracking