SEGRE

serveis socials

Lleida dobla el nombre de famílies d'acollida en els últims 20 anys

No obstant, hi ha una vintena d’infants en llista d’espera a Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Lleida s'acullen cada any una mitjana d'uns 50 infants i, d'aquests acolliments, entre 5 i 6 són nous. Actualment, a les comarques de Ponent hi ha 40 nens acollits en 35 famílies i uns 20 més que esperen una destinació tot i que en el seu cas, són menors amb necessitats especials que fan que sigui més complicat l'acolliment.

Enguany es compleixen els 20 anys de la gestió d'Intress del servei d'acolliment i en aquest temps, el número de famílies que volen acollir s'ha doblat.

Així, el número de famílies acollidores a Lleida ha passat de les 16 del primer moment, fa dos dècades, a les 35 que hi ha actualment. No obstant, el nombre de famílies que és necessita és superior. En el cas de Lleida, la situació és més complicada encara per la magnitud de la demarcació i perquè s'han d'adaptar les necessitats dels nens i les famílies.

Segons Agnès Rossinyol, directora de l’Institut Català d’Acollida, el perfil de família acollidora és molt heterogeni però el que es busca és sobretot que s'entengui l'excepcionalitat de la situació.

La Generalitat iniciarà a finals de mes una campanya per promoure l'acolliment. L'objectiu és superar aquesta mitjana anual d'uns 50 nens acollits que hi ha a Lleida

La jornada 'Deixa't acollir per un nen'.

Lleida dobla el nombre de famílies d'acollida en els últims 20 anysLleonard Delshams

tracking