SEGRE

TECNOLOGIA EVOLUCIÓ

Els lleidatans, cada cop més connectats

Augmenten les línies de telèfon mòbil a la província de Lleida, que ja compta amb més de 300.000, set per cada deu habitants || Pugen un 36% els accessos a TV de pagament, amb gairebé 38.000

Els usuaris disposen cada vegada de més aplicacions, de temàtica diversa, a les terminals mòbils.

Els usuaris disposen cada vegada de més aplicacions, de temàtica diversa, a les terminals mòbils.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La quantitat de línies de mòbil no deixa de créixer a les comarques lleidatanes i la xifra és cada vegada més similar al nombre de persones que resideixen a la província. Segons les últimes estadístiques publicades per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Ponent va tancar el 2014 amb una mica més de 300.000 línies de telefonia mòbil postpagament, any en què comptava amb uns 428.000 habitants. Això suposa que ja hi ha registrats set dispositius per cada 10 veïns (el 70%), quan set anys enrere, el 2007, hi havia mòbils per a poc més de la meitat de la població lleidatana (58%). “Les operadores fan cada vegada més ofertes i moltes ja ofereixen dos línies al preu d’una, la qual cosa explicaria aquest augment. Però també que les persones tenim més d’una SIM, per al mòbil, la tablet o l’ordinador”, explica Sisco Sapena, conseller delegat de Lleida.net. De fet, des del 2007 no han deixat de créixer, tret d’un petit retrocés experimentat el 2012.

Precisament aquesta competència entre les operadores també estaria al darrere d’un altre dels fenòmens que posa al descobert l’estadística de la CNMC, i és el boom que experimenta la televisió de pagament. El 2014, i després de tres anys de tendència a la baixa, els accessos es van disparar a les comarques lleidatanes més d’un 36% fins a assolir els 37.875, gairebé deu mil més que un any abans. I és que ara pràcticament totes les grans operadores ofereixen als clients packs amb els quals es poden contractar diferents canals de sèries, documentals o pel·lícules, així com les diverses competicions de futbol. Això també per intentar contrarestar la tendència a l’alça dels últims anys de les petites companyies, que el 2014 van assolir una quota de mercat a les comarques lleidatanes de gairebé el 13%, quan set anys abans era pràcticament inexistent. En canvi, tant Movistar, com Vodafone i Orange van veure minvada la seua presència.

Les línies de telefonia fixa creixen lleugerament i es frena la tendència a la baixa que patien des del 2010

Per la seua part, les línies de telefonia fixa es mantenen estables i se’n comptabilitzen 174.648 el 2014 a la província de Lleida. La xifra és lleugerament superior a la d’un any abans i suposa un fre al descens que es s’experimentava des del 2010 en aquest àmbit. Aquí, l’operador per excel·lència continua sent Movistar, que acapara gairebé el 70% del mercat a les llars lleidatanes, malgrat haver registrat un descens de clients entre el 2013 i el 2014.

tracking