SEGRE

TRADICIONS MÚSICA

Linyola tria la banda sonora nadalenca

A través d’un concurs de nadales inèdites o versionades pioner a Catalunya || Ahir es va escollir els guanyadors per votació popular amb un concert a l’església

Un moment d’una actuació d’ahir a l’església de Santa Maria de Linyola.

Un moment d’una actuació d’ahir a l’església de Santa Maria de Linyola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Linyola ja té banda sonora pròpia per a aquestes festes gràcies a un concurs de nadales inèdites o versionades pioner a Catalunya. Els guanyadors entre els vuit finalistes es van escollir ahir a la nit per votació popular en un festival a l’església de Santa Maria. Les cançons sonaran en les activitats que el municipi organitza per a Nadal, entre les quals el pessebre vivent.

La convocatòria del concurs va atreure grups musicals locals i també de fora del municipi. L’alcalde, Àlex Mases, va afirmar ahir que considera que la resposta ha estat tot un èxit. Per a la segona edició de l’any que ve, l’ajuntament encara vol arribar més lluny i convertir Linyola en un referent internacional de la música de Nadal. Per aquesta raó el concurs es convocarà al maig amb l’objectiu d’aconseguir una àmplia difusió. Mases també va avançar que amb tota probabilitat l’any que ve només hi haurà una categoria per a peces inèdites.

El guanyador d’aquest any en la categoria de cançons originals ha estat la formació coral local Teclam’s, amb el tema Estel de safrà. El segon lloc va ser per al grup de Lleida Albarock, amb Etern Nadal. En la categoria de versions només va passar a la final un grup que va ser reconegut amb el segon premi, Sound Wave Slaves, per la seua versió del Get Down Santa.

Els tres guanyadors del concurs es van repartir una dotació de 1.300 euros. A més, actuaran durant els actes que

Linyola

dedicarà a La Marató de TV3 l’11 de desembre vinent. El concurs l’ha convocat l’ajuntament en col·laboració amb l’Escola de Música de Linyola.

tracking