SEGRE

TECNOLOGIA

El Suprem dels EUA resol a favor de Samsung en una disputa per patents amb Apple

Eximeix l’empresa sud-coreana de pagar 399 milions de dòlars a la nord-americana Apple

El Suprem dels EUA resol a favor de Samsung en una disputa per patents amb Apple

El Suprem dels EUA resol a favor de Samsung en una disputa per patents amb Apple

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha resolt avui a favor de la companyia Samsung, eximint l’empresa sud-coreana de pagar 399 milions de dòlars a la nord-americana Apple, que l’acusava d’haver plagiat part dels seus components de telèfons mòbils.

Els jutges van desestimar la demanda d’Apple, que assegurava que Samsung havia obtingut beneficis en copiar parts del disseny patentat dels seus Iphones, però la cort va considerar que l’empresa sud-coreana no ha de pagar els beneficis obtinguts dels seus onze models de telèfon perquè el presumpte plagi només respon una part molt petita dels dispositius.

El cas ara torna a la jurisdicció inferior per continuar amb la disputa.

La sud-coreana Samsung i la nord-americana Apple, amb seu a Cupertino (Califòrnia), mantenen des de 2011 una batalla judicial per les patents dels telèfons mòbils que els ha portat per tribunals de tot el món i els ha fet gastar milions de dòlars.

La companyia de la poma va demandar Samsung el 2011 per haver-li plagiat l’aparença dels seus dispositius mòbils i, el 2012, un jurat federal va donar la raó a Apple, en assegurar que el seu rival li havia copiat el disseny d’alguns dispositius per treure al mercat models com el Galaxy S II.

Samsung està acusada d’haver robat tres característiques patentades: l’aspecte arrodonit de les cantonades dels iPhone, el disseny del bisell que subjecta la pantalla a la resta del telèfon i la disposició dels colorits icones de les aplicacions a la pantalla del mòbil.

Com a resultat del litigi, un tribunal va ordenar a Samsung pagar a Apple una indemnització de prop de mil milions al principi.

Samsung ja va pagar a Apple més de 548 milions de dòlars el desembre de 2015 i ara està tractant que el Tribunal Suprem li permeti evitar el pagament dels altres prop de 400 milions de dòlars, que és la suma dels beneficis que va aconseguir la companyia sud-coreana amb 11 models de mòbils suposadament similars als d’Apple.

La multa contra Samsung va ser estipulada el 2012 per un jurat, una forma amb la qual els ciutadans administren justícia i que avui han qüestionat alguns jutges del Tribunal Suprem en dubtar que sigui la millor forma per dirimir un cas tan tècnic i centrat en el disseny de telèfons mòbils.

En 120 anys el Tribunal Suprem no ha estudiat un cas de patents i l’última vegada que ho va fer va ser en la dècada de 1870 per mediar en una disputa sobre el disseny dels mànecs de culleres.

tracking