SEGRE

CINEMA

Kirk Douglas, l’etern gladiador, compleix 100 anys

En el seu 99 aniversari, Douglas va donar l’any passat 15 milions de dòlars a Harry’s Haven, un centre dedicat al tractament de l’Alzheimer

Kirk Douglas, l’etern gladiador, compleix 100 anys

Kirk Douglas, l’etern gladiador, compleix 100 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llegendes del cinema com Kirk Douglas no compleixen 100 anys tots els dies, així que l’etern gladiador d’inconfusible clotet serà complimentat demà amb una festa organitzada pel seu fill Michael i la seua nora Catherine Zeta-Jones, a on aniran 200 amics i familiars.

"El meu únic treball consistirà a trobar-me bé i descansat per aparèixer allà i ser encantador. I per descomptat, donar un petit discurs 'improvisat’que hauré practicat amb el meu terapeuta de la parla perquè la gent m’entengui va explicar recentment l’actor en un article per a la revista "Closer Weekly".

I al costat d’ell estarà el seu gran suport, Anne, de 97 anys, la seua esposa des de 1954.

"Vaig tenir la gran sort de trobar a la meua ànima bessona fa 63 anys i crec que el nostre meravellós matrimoni i les nostres xarrades d’or cada nit durant una hora m’han ajudat a sobreviure totes les coses", va indicar Douglas, que aprofita aquestes ocasions especials per donar milions de dòlars a les institucions a les quals dóna suport a través de la seua fundació.

De fet, per al seu 99 aniversari, Douglas va donar l’any passat 15 milions de dòlars a Harry’s Haven, un centre dedicat al tractament de l’Alzheimer ubicat als afores de Los Angeles (Califòrnia) i que cuida pacients que, en el passat, van treballar en la indústria del cinema o de la televisió.

Kirk i Anne han deixat clar en nombroses ocasions que tota la seua fortuna, al voltant de 80 milions de dòlars, anirà a parar a organitzacions benèfiques quan morin.

"Donar els altres és un acte egoista perquè et fa sentir bé amb tu mateix. Sempre em pregunten per un consell per a una vida llarga i guareix, però no en tinc cap. Crec, això sí, que existeix una raó per la qual som aquí. Després de l’accident d’helicòpter i l’apoplexia que vaig patir, vaig decidir fer més bé al món abans d’abandonar-lo", va explicar.

El 1991, dos homes van morir i uns altres tres van resultar ferits, inclòs Douglas, amb talls al cap i fractures a les costelles, en un xoc entre un helicòpter i una avioneta sobre l’aeroport de Santa Paula (Califòrnia).

Cinc anys després, l’actor va patir una apoplexia que li va deixar pràcticament sense capacitat per parlar, encara que amb teràpia ha aconseguit alleujar el problema.

A començaments d’octubre, en la gala del 95 aniversari de l’organització Motion Picture and Television Fund, en Woodland Hills (Califòrnia), Douglas ja va rebre un petit homenatge per part de companys de professió com George Clooney, Hugh Jackman o Kevin Spacey.

"El meu pare és una icona. És una llegenda. És una veritable estrella d’una era on les estrelles de cinema eren vistes com la versió actual de la reialesa, i Kirk s’ha guanyat aquest estatus", va dir Michael Douglas, que va recordar que el seu pare va rebre un Òscar honorífic el 1996, a més de tenir tres nominacions com a actor, dos Globus d’Or i una carrera de més de 90 pel·lícules durant set dècades.

"I ni una sola seqüela", va afegir entre rialles. "Mai no hi va haver 'Spartacus 2', ni '8 Days In May' ni 'Another Gunfight At The OK Corral’", va continuar.

El públic es va posar dret, li va cantar un sonor "Feliç aniversari" i Douglas es va aixecar per donar les gràcies.

"Sempre li vaig dir al meu fill que fos doctor o advocat, però després d’escoltar-lo aquesta nit, crec que és un bon actor", va indicar amb humor.

Són moments feliços per a Kirk Douglas després d’haver deixat enrere tragèdies com la mort del seu fill Eric el 2004 per una sobredosi o com l’ingrés a presó del seu nét Cameron per possessió d’heroïna i venda de amfetamines.

Cameron, lliure des d’agost, va celebrar la seua sortida de la presó mostrant recentment uns tatuatges al pit tant del seu pare, Michael, com del seu avi, que ja prepara el que serà el seu onzè llibre.

En algunes de les seues memòries publicades en el passat, no va tenir objecció en detallar les seues divagacions amoroses amb celebritats com Rita Hayworth, Joan Crawford o Marlene Dietrich, i fins i tot rememorava com li confessava al seu terapeuta cert temor de patir d’impotència després d’ajeure’s 29 nits seguides amb d’altres tantes dones.

La resposta del seu cuidador el va deixar tranquil: "Fins i tot Déu va prendre un descans al setè dia".

tracking