SEGRE

GUIA

La venda de lots nadalencs repunta aquest any a Lleida

Els productes de proximitat són els més sol·licitats pels clients || El vermut, l’estrella de les cistelles aquesta temporada

Alguns dels lots que distribueixen des de Bo de Shalom.

Alguns dels lots que distribueixen des de Bo de Shalom.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada vegada són més les empreses que recuperen el lot de Nadal per als treballadors. També cada vegada són més les que fan detalls d’aquest tipus als clients o els particulars que opten per una d’aquestes caixes com a regal, la majoria per agraïment a metges o advocats. Sigui per als uns o per als altres, el cas és que les botigues noten un repunt més gran que el de l’any passat. “Hem venut més lots i la temporada està en ple apogeu”, expliquen des de Shalom, que precisament compleix deu anys de l’obertura de la línia de negoci dels lots. Els productes de proximitat són els més sol·licitats i l’estrella d’aquest any és el vermut.

Així mateix, des de Vinicia apunten que “la gent s’ha anticipat i tenim empreses noves”. El preu mitjà del lot se situa entre els 30 i els 40 euros, mentre que hi ha altres productes que també estan a l’alça, com ara els pernils, i noves apostes en una cosa tan tradicional com són els torrons. A Vinicia, per exemple, tenen disponible un torró amb forma de Marraco, elaborat per Josep Ramon Cases. El cava és un altre dels productes estrella, amb preus molt diversos segons el gust del client.

El Suprem diu que la cistella és un dret dels treballadors? El lot de Nadal està d’actualitat, i no només per les dates en què estem, sinó també per la sentència del Tribunal Suprem que estableix que és un dret dels treballadors. Com ja va publicar ahir SEGRE, la resolució assenyala que les empreses que han concedit lot de Nadal als empleats de forma continuada estan obligades a mantenir aquest benefici. La sentència diu que aquesta retribució és necessària fins i tot encara que l’empresa al·legui que no pot donar-la per una mala situació econòmica. El 2008, el 39% dels treballadors rebia una cistella, un sector que va acusar la severitat de la crisi i que va tornar a repuntar a partir del 2014.

tracking