SEGRE

TELEFONíA

MásMóvil pacta amb Telefónica una migració ordenada de Yoigo a la xarxa d'Orange

Actualment utilitza la de Movistar

MásMóvil pacta amb Telefónica una migració ordenada de Yoigo a la xarxa d’Orange

MásMóvil pacta amb Telefónica una migració ordenada de Yoigo a la xarxa d’Orange

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MásMóvil ha tancat un acord amb Telefónica per garantir una migració "ordenada" a la xarxa mòbil d’Orange dels 3,3 milions de clients de Yoigo que ara utilitzen la de Movistar, a més de possibilitar que Pepephone pugui oferir millors preus als seus clients, ha informat aquets dimecres la companyia.

En un comunicat al Mercat Alternatiu Bursátil (MAB), on cotitza, l’operadora ha valorat de forma "molt positiva" el pacte, que crea "un clima de més entesa entre ambdues companyies", que han mantingut desavinences en el passat que ara "han acordat resoldre i liquidar".

MásMóvil també ha destacat "la rellevant millora en les condicions econòmiques i en la qualitat de servei" en relació amb l’ús de la xarxa mòbil de Telefónica, el que permetrà a Pepephone oferir millori preus als seus clients, uns 450.000 quan l’operador mòbil va ser adquirit, encara que en els últims mesos ha perdut usuaris que se n’han anat amb altres companyies.

El pacte, que s’estén durant tres anys, de gener del 2017 a desembre del 2019, encara que el tercer és optatiu, permetrà a Telefónica obtenir uns ingressos d’al voltant de 130 milions d’euros durant tot el període, segons el diari "Expansión", que ha avançat avui la notícia.

Al comunicat, MásMóvil no especifica l’import de l’acord global, però sí que precisa que Yoigo abonarà a Telefónica 11,1 milions per la "resolució amistosa" de tots els conflictes legals vigents entre ambdues companyies.

Segons l’operadora que dirigeix Meinrad Spenger, l’import acordat és "significativament menor" al reclamat per Telefónica fins el moment, quantitats que es trobaven pendents de resolució arbitral o judicial.

L’acord té "un impacte immaterial" en el compte de pèrdues i guanys de MásMóvil en haver-se acordat saldar les desavinences amb Telefónica per un import similar al proveït fins la data per aquests conceptes.

Telefónica i Yoigo han mantingut desavinences en relació amb els criteris de facturació del servei de roaming nacional i del servei d’interconnexió mòbil, ha explicat MásMóvil en el comunicat.

El grup que dirigeix Spenger, que aquest any va adquirir Yoigo per 612 milions d’euros, va decidir canviar el proveïdor d’itinerància o "roaming" nacional, amb el qual aquest operador mòbil enforteix la seua xarxa per arribar a aquelles zones on no té capacitat d’oferir només el seu servei.

MásMóvil va decidir no renovar el contracte que Yoigo mantenia amb Telefónica i es va decantar per Orange, amb la qual ha assolit una aliança més àmplia, en virtut de la qual també tindrà accés a tota la xarxa de fibra de l’operadora gal·la, a més d’incloure cofinançament per desplegar fibra i compartició de torres.

Amb l’acord anunciat avui, es garanteix que Telefónica prestarà el servei de roaming nacional a Yoigo durant la fase de migració a la xarxa mòbil d’Orange (d’entre 9 i 12 mesos), "amb la mateixa qualitat que l’ofertat per Telefónica als seus propis clients".

Això permet, segons MásMóvil, "una reducció del risc operatiu en la migració", "en realitzar-se d’una forma ordenada i coordinada entre ambdues parts".

En una recent entrevista amb Efe, Spenger va assegurar que la companyia estava preparada per dur a terme la migració a la xarxa mòbil d’Orange i va assegurar que Telefónica anava a ser "un soci" per a ells en el futur, amb què anaven a tenir una relació "molt estreta".

tracking