SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

SOS per als refugiats

Unes 80 persones omplen la sala Nausica de l’Ateneu per conèixer la campanya Casa Nostra, Casa Vostra || Firmes, concert i manifestació, actes centrals

Masip, Carme Oliva (plataforma No en el Nostre Nom), Costafreda i Ruben Wagensberg, a l’Ateneu.

Masip, Carme Oliva (plataforma No en el Nostre Nom), Costafreda i Ruben Wagensberg, a l’Ateneu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de 80 persones, tant a títol individual, com representants d’entitats, van omplir ahir la sala Nausica de l’Ateneu Popular en la presentació de les activitats de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra, en favor dels refugiats. Una iniciativa que els organitzadors esperen que serveixi de revulsiu per mobilitzar la societat lleidatana en suport a l’acollida de refugiats i recordar al Govern el seu compromís d’atansar a Catalunya 4.500 persones que fugen de la guerra, majoritàriament de Síria.

“Sembla que la sensibilització dels primers moments s’ha desinflat i creiem que hem

d’ensenyar

què passa i per què”, va explicar ahir Ares Masip, coordinadora a Lleida de Casa Nostra, Casa Vostra, abans d’afegir que “no només volem que vinguin, sinó que quan estiguin aquí puguin viure en les millors condicions possibles”. Per aquest motiu, la campanya comptarà amb tres grans pilars: una recollida de firmes que tindrà el seu punt àlgid el 5 de febrer amb una convocatòria massiva; un concert al Palau Sant Jordi de Barcelona amb mig centenar d’intèrprets, entre ells el cantautor de Solsona Roger Mas; i una manifestació als carrers de Barcelona prevista per al proper 18 de febrer.

Així ho va explicar l’artista lleidatana establerta a Barcelona Lara Costafreda, una de les impulsores de la campanya que ahir es va desplaçar a l’Ateneu per animar a participar en la proposta. De fet, segons va explicar, en els propers dies s’organitzaran els autocars que sortiran des de Ponent per assistir a la manifestació. A Lleida, on hi ha setze refugiats de diferents nacionalitats, hi ha col·lectius com la plataforma No en el Nostre Nom, que treballen perquè no s’oblidin els 3 milions de refugiats a Turquia o els 62.000 que estan a Grècia. Aquesta campanya va sorgir precisament després d’una visita a un dels camps de refugiats grecs en la qual van participar Lara Costafreda i Ares Masip.

tracking