SEGRE

SALUT DIA MUNDIAL

Hàbits saludables evitarien el 40% dels casos de càncer

Campanya de l’Aecc a Lleida per promoure una alimentació sana || Repartiran 1.700 peres en tretze taules demà i dissabte

Presentació de la campanya, ahir, a la seu de Lleida de l’Aecc.

Presentació de la campanya, ahir, a la seu de Lleida de l’Aecc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre de cada deu casos de càncer detectats, especialment els de còlon, mama cèrvix i pulmó, es podrien evitar amb uns hàbits de vida saludables. Així ho van alertar ahir des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Lleida i per això han preparat una campanya, coincidint amb el dia mundial d’aquesta malaltia, que se celebra dissabte, per promoure una alimentació sana entre la població.

D’aquesta manera, en col·laboració amb la DOP Pera de Lleida i la nutricionista Antonieta Barahona, instal·laran entre demà i dissabte (aquest dia, Térmens acollirà l’acte central) tretze taules informatives a la província en què repartiran 1.700 peres acompanyades de receptes per cuinar-les, missatges de salut i un catàleg amb les prestacions que ofereix l’entitat a malalts i familiars i que l’any passat van arribar a un miler de persones. Precisament, el 2016 es van triplicar (al passar d’una trentena a gairebé un centenar) els ajuts econòmics per costejar tractaments, pròtesis, perruques, allotjaments o transports.

Aquest increment ha portat l’entitat lleidatana, que compta amb més de 2.400 socis, a incorporar a la plantilla una treballadora social.

tracking