SEGRE

CONTAMINACIÓ CIRCULACIÓ

Països nòrdics prohibiran vendre cotxes dièsel el 2025

Afectarà la venda de cotxes nous, també de gasolina || Noruega aprova, per unanimitat, aquestes restriccions

Imatge de Barcelona, amb alts nivells de contaminació.

Imatge de Barcelona, amb alts nivells de contaminació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra contra els motors convencionals ha començat en alguns països de forma decidida. A Noruega, amb l’aprovació de tots els grups polítics, s’ha decidit prohibir la venda de vehicles nous dièsel i gasolina a partir del 2025. Els que ja circulen, encara no. El 24% de vehicles ja són elèctrics. Noruega tanmateix, és un dels grans productors europeus de petroli. A Dinamarca, la consciència per les renovables és total. És el país d’Europa amb la política més clara i decidida cap a les renovables. La consciència ciutadana en aquest sentit és molt elevada.

Copenhaguen és la ciutat europea més preparada per anar amb bibicleta. Les forces polítiques d’esquerra volien la prohibició total dels motors tèrmics (gasolina i dièsel) el 2025. Les de dretes, només dels cotxes nous. Finalment serà per als cotxes nous. A Holanda, el congrés ja ha aprovat la prohibició de vendre vehicles dièsel i gasolina nous, a partir del 2025. Falten els últims tràmits i aprovar-ho el Senat. En el cas d’Holanda seran més ambiciosos. Es prohibiran també els híbrids. A

Catalunya

, algunes iniciatives avancen com els peatges gratuïts a les autopistes catalanes per als vehicles elèctrics o el 30 per cent de descompte per als híbrids i de gas, zones blaves i verdes gratuïtes als municipis metropolitans.

tracking