SEGRE

POLÈMICA DIGNITAT

Estratagema d'HazteOír en la seua polèmica campanya

Canvien el lema i el vehicle per complir la llei || Un jutge va immobilitzar el bus a l’incórrer en un delicte amb el missatge

L’autocaravana es va creuar ahir a Madrid amb el bus que parodia el seu lema del Gran Wyoming.

L’autocaravana es va creuar ahir a Madrid amb el bus que parodia el seu lema del Gran Wyoming.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat ultracatòlica HazteOír va posar en circulació ahir una autocaravana amb el mateix lema que l’autocar contrari a la transsexualitat dels menors que un jutjat de Madrid va prohibir circular, però va afegir-hi signes d’interrogació per esquivar la llei. “Els nens tenen penis? Les nenes tenen vulva?” es llegeix al nou vehicle, en el qual s’ha eliminat el missatge “Que no t’enganyin”.

La intenció és que l’autocaravana circuli per diverses ciutats d’Espanya en les properes setmanes i, d’entrada, Catalunya és una de les destinacions, van confirmar fonts de l’organització a l’agència ACN, però sense concretar les dates.

L’entitat defensa que està en el seu dret a la llibertat d’expressió i ha presentat un recurs

L’edil de Feminismes i LGTBI de l’ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, va assenyalar ahir, abans que se sabés el lema de l’autocaravana, que estudiarien el nou moviment de l’entitat per “moure fitxa” en cas que el missatge atemptés contra la dignitat de les persones. Pérez avisa que estan “coordinats” entre els departaments del consistori per evitar que el vehicle circuli amb un discurs de l’odi.

HazteOír té la intenció que l’autocaravana porti la campanya transfòbica per tot l’Estat juntament amb l’autocar, del qual també canviaran el lema, encara que no necessàriament els dos vehicles compartiran el mateix missatge, van assenyalar les mateixes fonts.

L’entitat defensa que està en el seu dret a la llibertat d’expressió i ha presentat un recurs contra la immobilització de l’autocar. El jutjat d’instrucció número 42 de Madrid va prohibir la circulació al considerar que el missatge buscava atemptar contra la dignitat de les persones amb una orientació sexual “diferent”.

L’ajuntament de Barcelona no vol que un autocar amb un missatge d’odi i que atempti contra la dignitat de les persones circuli pels carrers de la ciutat.

tracking