SEGRE

VIDEOJOCS

Les bones vendes de la nova consola Switch donen un impuls a Nintendo

Les bones vendes de la nova consola Switch donen un impuls a Nintendo

Les bones vendes de la nova consola Switch donen un impuls a Nintendo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova consola de Nintendo, Switch, ha aconseguit en els seus primers dies al mercat convertir-se en un dels millors llançaments de l’històric fabricant, que s’ha disparat a la Borsa de Tòquio.

Malgrat l’escepticisme inicial, Switch és una de les plataformes de sobretaula de Nintendo que més ràpid s’estan venent, amb més de 330.000 unitats comercialitzades en tres dies al Japó, segons les últimes dades de la revista nipona especialitzada Famitsu.

La xifra supera les 308.600 unitats de Wii U -la seua antecessora- venudes en el llançament de la consola el 2012 i és a prop de les gairebé 371.900 que es van vendre de l’exitosa Wii (2006).

Encara que Nintendo no facilitarà dades oficials fins a l'abril, les divisions europea i nord-americana de Nintendo han suggerit que les bones vendes de Switch s’estenen a les esmentades regions.

En declaracions a mitjans locals, fonts de Nintendo Europa han assegurat que Switch ha venut més que la seua predecessora, mentre que a EUA s’hauria convertit en el sistema més ben venut de la companyia en un llançament amb més de 600.000 unitats en dos dies.

L’arribada de Switch ha tingut un bon efecte borsari per a l’empresa de Kyoto (oest), que ha encadenat avui quatre jornades de pujades a la Borsa de Tòquio, on les seues accions s’han revaloritzat un 8,52 % des de la sortida a la venda de la consola.

Els títols de Nintendo van tancar en 24.825 iens (206 euros) davant els 22.875 (190 euros) en els quals va acabar el 2 de març, dia previ al llançament, en què les seues accions van baixar davant de la desconfiança dels inversors.

Alguns analistes s’han mostrat escèptics després de desvetllar-se en la presentació de la consola el 13 de gener el preu del dispositiu -al seu judici poc competitiu- i les característiques de la consola, menys potent que altres de la competència.

No obstant això, les xifres posen de manifest l’interès pel nou concepte híbrid de Switch, que pot jugar-se al televisor mitjançant una base i com a portàtil quan se separa d’ella.

Nintendo ha posat a la venda una tirada inicial de 2 milions d’unitats de Switch, encara que tindria planejat comercialitzar uns 10 milions fins a finals de 2017, poc menys dels 14 milions que va aconseguir vendre Wii U en cinc anys al mercat.

tracking