SEGRE

MEDI AMBIENT

Nius artificials de cigonyes

Els instal·len als marges del Segre al seu pas per Seròs per reduir la colònia que hi ha a l’església del poble || Alguns són inestables i perillosos

Un tècnic col·locant ahir a la tarda un de la desena de nius a Seròs.

Un tècnic col·locant ahir a la tarda un de la desena de nius a Seròs.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat col·loca aquesta setmana una desena de nius artificials de grans dimensions als marges del riu Segre al seu pas per Seròs per afavorir que part de la nombrosa colònia de cigonyes que hi ha a l’església de la localitat pugui niar-hi i així protegir el temple.

“En aquests moments, al temple ja hi ha vint-i-cinc nius, quatre més que l’any passat. Alguns són inestables i estan situats en zones que poden representar un risc per a l’estructura de l’edifici així com per a la població”, va explicar Xavier Marco, cap de l’àrea de Biodiversitat i Medi Natural a Lleida i que va corroborar l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena.

Col·loquen una desena de nius que en substituiran una desena dels vint-i-cinc que hi ha al temple

Marco va afegir que “l’objectiu és que les aus puguin nidificar en un espai natural i fora dels nuclis urbans”. El projecte compta amb la col·laboració del bisbat de Lleida. D’aquesta manera, preveuen que quan les aus es traslladin als nous nius puguin retirar una desena dels que hi ha a l’església d’aquesta localitat. Aquesta iniciativa ja s’ha portat a terme en anys anteriors a Torres de Segre i la partida de Butsènit amb resultat positiu. També està previst que aquesta mateixa operació es dugui a terme a Alcarràs.

Per la seua banda, Damià Sánchez, un dels tècnics que col·loquen els nius, va explicar que “són estructures amb una base de ferro, troncs i palla en les quals les cigonyes s’adapten a la perfecció”.

Un tècnic col·locant ahir a la tarda un de la desena de nius a Seròs.

Un tècnic col·locant ahir a la tarda un de la desena de nius a Seròs.ÒSCAR MIRÓN

tracking