SEGRE

successos

Down Lleida presenta la denuncia contra el pub de la Zona Alta

El pub Fissure emet un comunicat demanant disculpes i es compromet a treballar en la "sensibilització i la integració d'aquest col·lectiu"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'associació Down Lleida ha presentat aquest dilluns una denuncia davant de la Fiscalia per vulneració els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Ho ha fet després que la matinada del passat dissabte un bar d'oci nocturn de de la Zona Alta de Lleida impedís l'entrada a 14 joves amb síndrome de Down, tal com va avançar SEGRE. La presidenta de l'associació Down Lleida, Pilar Sanjuan, denuncia que es tracta d'un cas clar de discriminació.

La denúncia presentada aquest dilluns per Down Lleida acusa el pub Fissure de no permetre l'entrada a un grup de joves amb discapacitat intel·lectual en dues ocasions, el 31 de març i el dissabte 8 d'abril. En la primera ocasió, 14 persones amb Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals no van poder entrar perquè els responsables del local van argumentar que s'estava celebrant una festa privada, i el 8 d'abril un dels monitors va entrar sol i va comprovar que no hi havia cap festa privada, encara que tampoc no van deixar entrar al grup.

La junta directiva de Down Lleida assegura a la seva pàgina web que també presentarà reclamació a l'Agència Catalana de Consum per la vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual recollits en la Convenció Internacional dels Drets de les persones amb Discapacitat de l'ONU.

De la seua banda, els responsables del pub Fissure de Lleida han emès aquest dilluns un comunicat en què expliquen que s'han reunit a primera hora d'aquest dilluns amb la presidenta, un tècnic, una coordinadora i un usuari de Down Lleida per disculpar-se personalment per la decisió de no deixar entrar el grup de joves el passat dissabte. La direcció del pub s'ha compromès a treballar per la "sensibilització i la integració d'aquest col·lectiu".

el comunicat del pub Fissure

Representants de Down Lleida aquest dilluns als jutjats de Lleida amb la denúncia que han presentat a Fiscalia.

Down Lleida presenta al jutjat la denuncia contra el pub de la Zona AltaÒscar Mirón

tracking