SEGRE

SETMANA SANTA

Festes de devoció religiosa

Processons i viacrucis protagonitzen els actes de la Setmana Santa en diverses localitats || La del Divendres Sant de Lleida estrena prior i manté recorregut

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la processó del Trasllat a Lleida.

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la processó del Trasllat a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La confraria del Crist de l’Agonia va obrir ahir la tanda de processons de Dijous i Divendres Sant a Lleida. Ho va fer amb la tradicional processó del Trasllat, en la qual una imatge del Crist i de la Pietat de la parròquia de Sant Martí són portades a la veïna església romànica homònima. El que va començar fa anys com un simple trasllat per logística, s’ha convertit en una processó cada vegada més multitudinària, un acte que reuneix mig miler de persones i que serveix de prèvia a la processó del Silenci d’avui, Dijous Sant. La marxa recorrerà el Centre Històric amb el silenci com a gran protatonista.

Demà, Divendres Sant, es multiplicaran els viacrucis i les processons. Una de les més multitudinàries serà la del Sant Enterrament de Lleida, que organitza la congregació de la Puríssima Sang i que aquest any estrena prior, Jesús Rodríguez Mur, nomenat pel bisbe Salvador Jiménez a finals d’any. Segons van explicar ahir fonts de la congregació, la processó mantindrà el mateix recorregut i reunirà prop d’un miler de persones a la comitiva.

La marxa sortirà a les 21.00 hores de l’església de la Sang, al carrer Sant Antoni, i recorrerà l’avinguda Catalunya, els carrers Lluís Companys, Unió, Templers, Acadèmia, Alcalde Costa i tornarà a Sant Antoni. Com a activitat prèvia, a les 17.30 hores, l’esquadra romana dels Armats de la Sang iniciarà una cercavila al llarg del mateix recorregut.

La processó del Sant Enterrament també se celebrarà demà a la Seu d’Urgell, una tradició que es remunta a l’any 1603. Les localitats de Bossòst, Talarn o la Granadella igualment organitzen marxes i viacrucis.

tracking