SEGRE

Analitzen les zones de Lleida que superen els límits de soroll

La Paeria actualitzarà el mapa de capacitat acústica de la ciutat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses zones de Lleida sobrepassen els límits permesos pel que fa als nivells de soroll. El Col·legi d’Enginyers ha fet diverses proves aquest dimecres en motiu del Dia internacional de la conscienciació sobre el soroll i en més d'un 70 per cent dels punts analitzats hi havia contaminació.

La jornada fa 20 anys que se celebra l’últim dimecres de cada mes d’abril i Lleida s’hi ha afegit enguany, just quan canvia la llei i s’ha d’actualitzar el mapa municipal.

En aquest sentit, el Col·legi d’Enginyers i la Paeria han muntat un estand a la plaça Sant Joan amb una exhibició d’equips de mesura per al control de la contaminació acústica i de la qualitat de l’edificació. També s’ha fet una demostració d’actuació en directe amb equips regulats segons l’Ordenança Municipal, controlats per limitador i amb la visualització mitjançant un display del nivell d’emissió de soroll.

La demostració ha anat a càrrec dels participants en el concurs de maquetes del mòdul de DJ de l’Institut Caparrella. A més, avui mateix tècnics del Col·legi han realitzat, amb l’objectiu d’avaluar el soroll ambiental, dues mesures de soroll més, a banda de la plaça Sant Joan, com són la cantonada del passeig de Ronda amb el carrer Rovira Roure i a Rufea, a l’Horta de Lleida. A l’Horta ha donat 45 decibels, per sota dels 57 permesos, un resultat correcte. En canvi, el Passeig de Ronda sobrepassa el límit: 72 sobre 65.

La normativa pel que fa a contaminació acústica canvia aquest any, ja que a partir d’ara s’han de gestionar els usos de cada espai concret dins d’una mateixa zona. Per això, l’ajuntament de Lleida actualitzarà el mapa de capacitat acústica de la ciutat, que permetrà elaborar el mapa estratègic de soroll i establir un pla d’acció per a la reducció de la contaminació acústica. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa.

L'estand del Col·legi d'Enginyers a la plaça Sant Joan.

Analitzen les zones de Lleida que superen els límits de sorollLleonard Delshams

tracking