SEGRE

RELIGIÓ

El bisbat de Lleida, amb Novell

La diòcesi lleidatana es postula també a favor de limitar els actes laics a les esglésies i la d’Urgell ja ho aplica || Capellans progressistes demanen obrir els temples a la societat

Vallfogona

VallfogonaAJUNTAMENT DE VALLFOGONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La diòcesi de Lleida es va postular aquest dimarts a favor de restringir els esdeveniments extralitúrgics a les esglésies, tal com va proposar el bisbe de Solsona, Xavier Novell, en la glossa parroquial de diumenge passat (vegeu SEGRE d’aquest dimarts). Fonts del bisbat de Lleida es van pronunciar aquest dimarts en la mateixa línia que el de Solsona, favorables a limitar esdeveniments laics com concerts i representacions teatrals en temples de la diòcesi.

Víctor Espinosa, secretari general del bisbat de Lleida, va afirmar aquest dimarts que fa anys que la diòcesi disposa d’unes directrius internes que advoquen per no permetre actes que no siguin de culte religiós a les esglésies. “Aquest mai ha estat un tema conflictiu per a nosaltres”, va afirmar i va citar com a única excepció els concerts de corals. “Creiem que només s’han de fer actes a les esglésies d’acord amb l’ús del local, que és un temple de culte, de pregària”, va afegir. Per la seua banda, el bisbat d’Urgell va assegurar que ja apliquen des de fa anys una normativa per la qual a les esglésies només se celebren actes religiosos o relacionats amb la religió, com concerts de corals. Malgrat tot, van explicar que fins ara no se’ls ha sol·licitat la celebració d’actes laics als seus temples.

El contrari opina Eduard Ribera, sacerdot de vuit parròquies de Solsona, entre les quals Granyena de Segarra, i membre del Fòrum Ondara de mossens progressistes. “No hem de tancar les esglésies al poble”, va afirmar aquest dimarts. “Novell segueix més les directrius de Benet XVI que les del papa Francesc i s’allunya de la gent. Crec que el més important és que la gent entri a les esglésies, sigui pel motiu que sigui, i en tot cas cada rector ha de poder decidir”, va concloure Ribera.

Entitats demanen obrir les esglésies per conservar-les   El Centre d’Estudis Comarcals del Segrià sosté que una manera de mantenir els temples passa per programar usos extrareligiosos. “No s’han d’esperar situacions com les de Rosselló, Almenar o la Granja d’Escarp per actuar. És necessari plantejar- se que aquests edificis tinguin més retorn social, buscant-los nous usos per mantenir-los”, va afirmar la seua presidenta, Maria Jesús Llavero.

tracking