SEGRE

Creen el repte positiu 'Balena rosa', contra la suïcida 'Balena blava'

Balena rosa

Creen el repte positiu 'Balena rosa', contra la suïcida 'Balena blava'baleiarosa.com.br

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de joves brasilers que es dedica a la publicitat i al disseny gràfic ha creat el joc 'Balena rosa', un repte per ajudar els participants a descobrir els aspectes positius de les seues vides. La iniciativa, que compta amb la pàgina web baleiarosa.com.br (en diversos idiomes, entre ells l’espanyol), naix per combatre el macabre 'Balena blava', a través del qual s’han produït diversos suïcidis d’adolescents.

El joc 'Balena rosa' compta amb 50 proves que consisteixen a fer bones accions, com ajudar els altres o millorar la comunicació amb la família.

La policia intervé a Palma pel joc de la ‘Balena blava’

La Policia ha detectat el primer cas de Balena blava a Palma després que la directora d’un centre educatiu alertés que una alumna menor d’edat podria haver-se iniciat en el joc. Pel que sembla, la menor, d’uns 13 o 14 anys, presentava talls molt significatius en un dels avantbraços. La Balena blava és una prova que proposa als participants fins a 50 desafiaments que han de complir fins a assolir el final del joc: el suïcidi. Els reptes són molt diversos i consisteixen des de visualitzar una pel·lícula de terror a altes hores de la matinada fins a fer-se talls al braç. Per demostrar que el repte està complert, els jugadors han d’enviar-ne proves gràf iques. Els participants s’uneixen a aquests reptes a través de les xarxes socials o de missatges als seus telèfons, que els conviden a unir-se a grups tancats de participants.

tracking