SEGRE

GUIA

Un pregó que trenca fronteres

Lluís Caelles, pregoner de la festa major de Lleida, destaca la importància de la tasca periodística || El periodista del Pallars Jussà centra part del seu discurs en la crisi dels refugiats sirians

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un acte solemne en tota regla que va trencar amb el protocol quan el pregoner va posar l’actualitat i el treball periodístic en el centre del seu discurs. Ni una agulla cabia aquest dimecres al saló de plens de la Paeria per acollir l’inici de la festa major de Lleida. Com no podia ser de cap altra manera, la imposició de bandes a les pubilles va obrir la jornada. Una vegada totes presidien el saló, va donar inici a una inusual llarga entrega de plaques i medalles en reconeixement a persones i entitats de la ciutat pel seu valor artístic, cultural, social i solidari. L’alcalde, Àngel Ros, va recordar que el 2017 és un any d’efemèrides culturals, com el centenari del Museu Morera i l’any d’Enric Granados. També va destacar el vessant internacional de la ciutat amb l’autor del cartell de les festes, Antoni Abad, i el paper de l’esport i l’associacionisme femení a la ciutat.

La nota d’actualitat la va posar el pregoner d’aquest any, el periodista Lluís Caelles, que va fer els seus primers passos a la professió a SEGRE. No va oblidar aquests inicis en el seu discurs i va agrair haver après dels que va anomenar mestres Juan Cal, Santiago Costa, Josep Maria Sanuy i Joan Miras, a part de Ramon Mesull en el seu salt a TV3, on ara és subdirector d’Internacional. “Isona és el meu poble i Lleida, la meua ciutat”, va dir abans de centrar-se en la situació que viuen els refugiats sirians. “Aquest drama ha tret el millor i el pitjor de nosaltres i Catalunya, així com Lleida, són un referent europeu de solidaritat”. Després d’afirmar que el periodisme és, de vegades, un “salt sense paracaigudes” i va destacar la importància de la llengua catalana. Caelles, que es va definir com “un narrador d’històries”, va destacar els canvis que ha experimentat Lleida en els últims anys, que va lligar als viscuts també en el periodisme, amb especial èmfasi en la revolució tecnològica.

Un total de 52 plaques i medalles a personalitats i entitats La Paeria va entregar aquest dimecres un total de 52 medalles i plaques de la ciutat en reconeixement a personalitats i entitats de la ciutat que han destacat en l’àmbit educatiu, esportiu, cultural i solidari. Entre les plaques, van ser reconeguts centres educatius com la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UdL, pels seus 175 anys d’història, i en l’àmbit solidari, es van entregar a nou associacions de dones de la ciutat, així com a entitats esportives. Entre les medalles de reconeixement, l’alcalde, Àngel Ros, va fer entrega a la investigadora Beatriz Mothe, a l’esportista Jackson Quiñónez o Elvira Godàs, a títol pòstum. També van rebre medalles, entre d’altres, la poeta Rosa Fabregat o l’advocat Àlex de Sárraga.

L’alcalde Àngel Ros i el periodista Lluís Caelles van posar ahir després de finalitzar el pregó amb les persones i entitats reconegudes per la ciutat a l’inici de la festa major.

L’alcalde Àngel Ros i el periodista Lluís Caelles van posar ahir després de finalitzar el pregó amb les persones i entitats reconegudes per la ciutat a l’inici de la festa major.LLEONARD DELSHAMS

L’alcalde Àngel Ros i el periodista Lluís Caelles van posar ahir després de finalitzar el pregó amb les persones i entitats reconegudes per la ciutat a l’inici de la festa major.

L’alcalde Àngel Ros i el periodista Lluís Caelles van posar ahir després de finalitzar el pregó amb les persones i entitats reconegudes per la ciutat a l’inici de la festa major.LLEONARD DELSHAMS

tracking