SEGRE

CONSUM

Consumidors de la UE demanen de ser part en la investigació a Android i WhatsApp

Per suposades pràctiques restrictives per a la competència

Consumidors de la UE demanen de ser part en la investigació a Android i WhatsApp

Consumidors de la UE demanen de ser part en la investigació a Android i WhatsAppEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització europea de consumidors, BEUC, va demanar de ser part interessada en la investigació de la Comissió Europea al sistema operatiu mòbil Android de Google i a l’aplicació de missatgeria WhatsApp de Facebook per suposades pràctiques restrictives per a la competència.

L’Executiu comunitari investiga un presumpte cas de posició dominant d’Android i si Facebook va donar informació errònia durant l’adquisició de WhatsApp sobre la possibilitat de compartir les dades dels usuaris del servei de missatgeria amb la xarxa social, va recordar BEUC en un comunicat.

L’organització va assenyalar que ambdues investigacions se centren en si el poder de mercat de les empreses al seu sector i el control de dades han obstaculitzat la lliure competència.

Segons va indicar, Android, Facebook i WhatsApp són "àmpliament utilitzades pels consumidors europeus", pel que va considerar "crucial" que la Comissió mantingui els interessos dels consumidors en el centre d’ambdues investigacions".

"Les investigacions de Competència de la Comissió Europea sobre el sistema Android de Google i la fusió de Facebook i WhatsApp tindran una ressonància dins i més enllà d’Europa per als consumidors", va assenyalar la directora general de BEUC, Monique Goyens.

Goyens va veure "clau" la possibilitat d’elecció per al benestar dels consumidors, i va considerar que l’ús que fan d’internet en qualsevol faceta de la seua vida no es pot veure "constret per uns quants actors dominants".

Les parts terceres interessades en aquest tipus d’investigacions tenen la possibilitat de fer contribucions formals a la Comissió sobre diferents aspectes.

tracking