SEGRE

FESTES

Tàrrega tanca la festa major més multitudinària i èxit de Firacóc

Tarrega 1

Tarrega 1SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrrega va tancar aquest diumenge la festa major després de cinc dies intensos amb més de mig centenar d’atractives propostes entre les quals cal destacar el protagonisme de la cultura popular. Un bon exemple d’això va ser la Nit del Tararot que amb 2.000 assistents dissabte a la nit va deixar petita la plaça Major.

De la mà de l’Associació Guixanet, Tàrrega va recuperar la llegenda medieval del 1325 que enfrontava els veïns dels barris del Carme i la Mercè. Durant gairebé una hora i mitja van desfilar per la plaça una trentena de figures del bestiari popular de tot Catalunya. Durant la jornada d’aquest diumenge, Tàrrega va gaudir de la 30 edició de la Trobada de Gegants i Capgrossos, una de les més veteranes de Catalunya, en la qual també es va poder veure desfilar la Verreta de Guixanet al costat de desenes de figures i un total de 12 colles.

També va tenir lloc el 34 Aplec de Sardanes al Pati i les festes van finalitzar amb un ball popular amenitzat amb l’orquestra Selvatana. D’altra banda, Firacóc de Tàrrega, l’aparador de la coca de recapte que se celebra en el marc de la festa major, va tancar aquest diumenge a la nit després de rebre uns 16.000 visitants, una xifra similar a les últimes edicions, i amb un increment de 500 tiquets de degustació fins a arribar als 5.000, un fet que el consistori va atribuir a l’augment d’expositors, que van passar de 20 a 25.

Tarrega 2

Tarrega 2SEGRE TÀRREGA

tracking