SEGRE

RELIGIÓ

El PDeCAT no se suma a la moció de Cervera sobre Novell

Imatge del bisbe Novell.

Imatge del bisbe Novell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PDeCAT es va desmarcar aquest dimecres de la moció impulsada pel seu alcalde a Cervera, Ramon Royes, en la qual es va declarar dimarts persona no grata el bisbe de Solsona, Xavier Novell, per haver afirmat que l’homosexualitat pot estar relacionada amb una figura paterna absent. En un comunicat, el partit assegura que la declaració de l’ajuntament suposa “una iniciativa pròpia del municipi i en cap cas no respon a una decisió o directriu del PDeCAT”.

No obstant, la formació assegura que no comparteix i que rebutja les opinions expressades per Novell. Al seu torn, l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va ratificar ahir el comunicat publicat pel PDeCAT. “Ha estat una iniciativa de la Paeria de Cervera, però el partit respecta la llibertat de decisió dels alcaldes per a cada municipi”. La Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran va rebutjar qualsevol atac homòfob i va instar de la llei.

D’altra banda, ERC, els regidors de la qual a Cervera hi van votar en contra, va instar les institucions a complir amb la llei contra l’homofòbia i va condemnar les paraules del bisbe. Els sacerdots del Fòrum Ondara es van mostrar sorpresos per la “polèmica estèril” provocada per Novell i li van demanar prudència.

tracking