SEGRE

SALUT INFANTESA

El CAP d’Agramunt, pioner en trastorns de l’aprenentatge

En els últims tres anys han triplicat els casos detectats || Un 2% dels atesos presenten dislèxia i un 4%, hiperactivitat

La infermera Teresa Pujol i la pediatra Margaret Creus.

La infermera Teresa Pujol i la pediatra Margaret Creus.ICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Agramunt és pioner en la detecció dels trastorns d’aprenentatge dels nens. Segons un estudi elaborat pels professionals d’aquest centre, la detecció a les consultes mèdiques de problemes relacionats amb el rendiment escolar s’ha triplicat en els últims tres anys.

Així doncs, s’han detectat casos de dislèxia en un 2 per cent dels menors atesos, trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat (4%) i, en un grup important de nens, un baix rendiment escolar (7%). En aquest sentit, l’equip de professionals del CAP d’Agramunt pretén continuar treballant en el suport psicològic i estat emocional dels menors, així com en la seua reeducació i relació amb el tutor o psicopedagog. A més a més, si es considera necessari, els pediatres deriven els menors a altres serveis especialitzats. Des de la Societat Catalana de Pediatria s’ha format un grup multidisciplinari en el qual col·laboren professionals del CAP d’Agramunt i que treballa per elaborar un protocol.

Segons van explicar els professionals, “és habitual tractar amb nens amb ansietat, frustració, baixa autoestima i alteracions amb les relacions familiars”. El seu objectiu és aconseguir una detecció al més precoç possible d’aquests trastorns per minimitzar al màxim les seues conseqüències.

tracking