SEGRE

DIA DEL DONANT

Curtmetratges per promoure la donació d'òrgans

Certamen de la Fundació Renal Jaume Arnó per a alumnes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va estrenar aquest dimecres la primera edició d’una mostra de curtmetratges dirigida a alumnes d’institut i impulsada per la Fundació Renal Jaume Arnó amb l’objectiu de promoure la donació d’òrgans. Els primers treballs es van projectar aquest dimecres al CaixaForum amb motiu del Dia del Donant.

Són obra de vint-i-dos alumnes de Batxillerat de l’institut Josep Lladonosa que fa temps que col·laboren com a voluntaris amb l’entitat. Aquesta primera edició del certamen és una prova pilot, però l’objectiu de la fundació és que tingui continuïtat convidant-hi estudiants d’altres centres educatius.

“És una molt bona idea per seguir creixent. En els últims anys, hem notat un canvi molt positiu en les famílies davant de les donacions i ara només tenim un 15% de negatives. A més, hem de saber que ens trobem en el millor lloc del món, si necessitem un trasplantament”, va assegurar Jorge Twose, tècnic de l’Organització Catalana de Trasplantaments (Ocatt). D’altra banda, en la jornada d’aquest dimecres, l’Arnau de Vilanova va instal·lar una taula informativa sobre la donació d’òrgans.

Alumnes de l’institut Josep Lladonosa, ahir, en la projecció dels seus curtmetratges.

Alumnes de l’institut Josep Lladonosa, ahir, en la projecció dels seus curtmetratges.LLEONARD DELSHAMS

tracking