SEGRE

La plataforma d'entitats Pro Vida Independent atén més de 1.200 persones el 2016

Destaca la campanya de sensibilització i d’educació en valors duta a terme entre 345 alumnes de 8 centres escolars de la demarcació de Lleida

Un moment de la roda de premsa.

La plataforma d'entitats Pro Vida Independent atén més de 1.200 persones el 2016

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma d’entitats Pro Vida Independent ha atès 1.216 persones l’any 2016, segons ha explicat Laia Ribas, coordinadora tècnica del programa, en el decurs de la presentació del balanç del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI).

El CRAPVI té com a finalitat disposar i ordenar els recursos, suports i assistències de tots tipus que contribueixen eficaçment a incrementar fins al màxim grau possible l’autonomia i la vida independent de les persones amb discapacitat, dependència i necessitats de suport.

El pressupost del CRAPVI corresponent a l’any 2016 fou de de 61.918 € (el mateix que enguany), aportats en la seva totalitat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Socials e Igualdad.

L’any 2016 es van consignar dues partides suplementàries, aportades també pel Govern central, destinades a programes d’ocupació (25.000 €) i a l’adquisició d’un vehicle adaptat per al transport de persones amb discapacitat (50.000 €).

Entre d’altres en el marc del CRAPVI ha sorgit la plataforma d’entitats Pro Vida Independent, que aplega serveis i recursos de entitats de la demarcació de Lleida (Aremi, Fundació Esclerosi Múltiple de Lleida i ASPID), i que es basa en la creació d’un model de treball en xarxa entre varies entitats del sector que suposa una ordenació i racionalització dels suports i serveis a Lleida. Pel que fa a les 1.216 persones ateses, cal dir que 687 han estat dones i 529 homes. Quant a les edats, el 54% eren persones compreses entre els 36 i els 65 anys, el 34% tenien entre 19 i 35 anys, el 10% tenien 60 anys o més i el 2% tenien 18 anys o menys.

tracking