SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMICA

El col·lectiu LGTBI exigeix sanció per al professor homòfob

Critica la falta d’actuació d’Ensenyament i prepara protestes a Lleida

Alumnes miren una pintada a l’institut Gili i Gaya contra els comentaris homòfobs d’un docent.

Alumnes miren una pintada a l’institut Gili i Gaya contra els comentaris homòfobs d’un docent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La resposta d’Ensenyament davant les paraules homòfobes del professor de l’institut Gili i Gaya no ha agradat als col·lectius LGTBI, al considerar que l’actitud del docent no ha de quedar “impune”. Per aquesta raó, l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya ha demanat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, una reunió per tractar l’assumpte, al considerar que les paraules del professor de Filosofia, que va qualificar l’homosexualitat d’“antinatural”, vulneren la llei contra l’homofòbia aprovada pel Parlament el 2014. L’Observatori considera que la Generalitat està arxivant un cas que constitueix una vuleración “greu” dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Així mateix, destaca que les paraules del professor, que van causar la protesta dels seus alumnes i d’altres instituts de Lleida, vulneren la llei, al ser un menyspreu cap al col·lectiu i contra el mandat de crear protocols per garantir-ne el compliment. A més, l’entitat considera que els comentaris han causat una “forta alarma social” que s’ha de combatre amb mesures cautelars, tal com marca l’article 24 de la llei.

Per això, la Plataforma LGTBIcat ha demanat una reunió amb la consellera Bassa per demanar-li explicacions davant de la “deficient instrucció d’aquest greu incident”, mentre que l’Observatori contra l’Homofòbia ha demanat al síndic de greuges que mediï perquè el Govern sancioni els fets. Per la seua part, Colors de Ponent, entitat que va denunciar en primera instància els fets del Gili i Gaya, madura portar a terme accions de protesta per rebutjar el que van qualificar d’“insuportable mostra d’impunitat”.

Per la seua banda, el professor de Filosofia de l’institut Gili i Gaya, afectat, es va disculpar divendres passat davant dels alumnes després d’una taula de mediació amb el centre i Ensenyament. El docent va assenyalar que no tenia la intenció d’ofendre ningú, els alumnes van acceptar les disculpes i la Generalitat va tancar la polèmica. El professor s’ha agafat la baixa mèdica i els alumnes tindran una substituta dilluns vinent. La polèmica va saltar quan dilluns passat diversos alumnes de 4t d’ESO van plantar la classe després que el professor qualifiqués d’“antinaturals” les relacions entre dos persones del mateix sexe.

tracking