SEGRE

LLEURE

El passat medieval, de moda

Almenar tanca una nova edició del Mercat Medieval amb entre deu i dotze mil visitants || Mollerussa estrena la primera recreació medieval Embruixada

Justa medieval al Castell dels Moros d’Almenar, una de les activitats estrella del Mercat Medieval.

Justa medieval al Castell dels Moros d’Almenar, una de les activitats estrella del Mercat Medieval.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Segueix la passió per l’edat mitjana a Lleida. Recreacions, mercats i fires són habituals al llarg de l’any. El passat cap de setmana va ser el torn d’Almenar i Mollerussa. A la localitat del Segrià, el tradicional Mercat Medieval va arribar a la 21 edició i va culminar amb notable èxit de públic, entre 10.000 i 12.000 visitants durant tot el cap de setmana, com va destacar l’alcaldessa, Teresa Malla.

Les altes temperatures van preocupar els paradistes de productes gastronòmics de proximitat i van restar una mica de participació en les activitats en plena hora canicular, però Malla va manifestar la seua satisfacció per “la gran quantitat de persones que han passat per Almenar, amb comerços i establiments de restauració a vessar”. S’ha de destacar el concert de gòspel de Veus.cat dissabte a l’església i la Justa Medieval d’aquest diumenge al Castell dels Moros.

D’altra banda, la ciutat de Mollerussa es va sumar a la passió medieval amb la primera edició de l’Embruixada, una festa de reconstrucció d’època amb activitats com una lluita medieval entre dos guerrers o un espectacle de màgia, que el públic va poder disfrutar ahir diumenge.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’entitat Ecobenestar i l’empresa Medieval Cercós. Encara que la calor del cap de setmana va afectar el nombre de visitants, l’organització es va mostrar satisfeta d’aquesta primera edició, així com del seu escenari, el parc municipal.

Els visitants van poder adquirir productes d’alimentació i artesania al mercat i també hi va haver jocs medievals per als més petits. L’empresa Fets Històrics també va explicar als assistents com es vestien els cavallers de l’època.

Justa medieval al Castell dels Moros d’Almenar, una de les activitats estrella del Mercat Medieval.

Justa medieval al Castell dels Moros d’Almenar, una de les activitats estrella del Mercat Medieval.ITMAR FABREGAT

tracking