SEGRE

ACTIVITATS INICIATIVES

Castelló de Farfanya estrena fira càtara, amb 30 parades i una moneda encunyada

Moment de la presentació de la fira, ahir a la Diputació.

Moment de la presentació de la fira, ahir a la Diputació.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Castelló de Farfanya estrenarà aquest cap de setmana la Fira Càtara, que celebrarà la primera edició amb una trentena de parades i una mostra de vuit tallers de diferents oficis. A més, durant l’esdeveniment es farà una nova moneda, que serà una rèplica d’una que es va encunyar a la localitat, gràcies a uns drets reials, entre els segles XV i XVI.

“Els visitants de la fira podran encunyar-la, polir-la o comprar-la. Podrà ser en plata o en llautó”, va explicar l’organitzador de l’esdeveniment i responsable de l’empresa Espec-Art, Ramon Condal, durant la presentació que va tenir lloc a la Diputació de Lleida. “Ens van proposar l’esdeveniment i ens va agradar perquè celebrar una fira és bo”, va assegurar l’alcaldessa de Castelló de Farfanya, Cristina Lafay.

A més, els visitants podran disfrutar amb diferents activitats paral·leles programades, com visites guiades dirigides per l’historiador Omar Noumri, rondalles musicals, jocs de bitlles, actuacions de La Torna o la representació del Conte de la Ferradura a càrrec del grup de teatre tE CoM Tot. També hi ha previstes dos conferències: Qui eren els càtars?, amb l’historiador Jordi Bibià, i Relacions i notícies del catarisme a Castelló de Farfanya, impartida per Omar Noumri.

tracking