SEGRE

Vinculen un tipus de còlon irritable a l'esgotament del sistema immunològic

És una malaltia crònica que pot durar molt i els tractaments que estan actualment disponibles són pobres

Un investigador pren una mostra de teixit biològic de l'intestí.

Vinculen un tipus de còlon irritable a l'esgotament del sistema immunològicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tipus específic de la síndrome de còlon irritable ha estat associat per primera vegada a l’esgotament del sistema immunològic dels pacients que el pateixen, van informar aquest dimarts fonts acadèmiques a Austràlia. Un estudi d’un equip de la Universitat d’Adelaida va revelar que els pacients amb la síndrome de còlon irritable del tipus IBS-D, amb diarrees predominants, registren un esgotament de les seues cèl·lules T, que són responsable de coordinar la resposta immune cel·lular.

"Aquestes cèl·lules normalment actives responen menys a les estimulacions, secreten una menor quantitat de mediadors i es divideixen menys", va dir el líder de la investigació, Patrick Hugues, en un comunicat de la universitat.

Segons l’expert, l’estudi és "important particularment perquè ajuda a fer més distincions entre els diferents tipus de càncer irritable i eventualment ajudarà a entendre com es diagnostica i s’aborda el tractament".

Investigacions prèvies sobre l’IBS ja van mostrar la seua relació amb l’estrès i que el cortisol (hormona) i les hormones de l’estrès poden inhibir el sistema immunològic però, segons Hughes, es desconeixia que les cèl·lules T s’esgotaven en els pacients amb IBS-D.

L’expert, l’estudi del qual va ser publicat a la revista Gut, va remarcar que la síndrome del còlon irritable afecta les persones en la flor de les seues vides, és una malaltia crònica que pot durar molt i els tractaments que estan actualment disponibles són pobres.

tracking