SEGRE

JOVENTUT

Estiu en un camp de treball

Lleida acull aquestes vacances quinze propostes || Els primers, a Agramunt i Cervera, permetran senyalitzar camins saludables i recuperar espais

Participants en el camp de treball organitzat per primera vegada a Agramunt.

Participants en el camp de treball organitzat per primera vegada a Agramunt.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de l’estiu és sinònim de camps de treball, una alternativa de lleure que promou la Generalitat per als joves. Els primers ja han començat a Ponent, que acollirà quinze d’aquestes propostes, nou per a participants catalans, un d’altres comunitats i cinc d’internacionals.

En tots, els joves es comprometen de forma voluntària i desinteressada a treballar en benefici de la comunitat, on també aprenen valors com ara la convivència, la tolerància i la solidaritat.

Aquesta setmana han començat a Agramunt i Cervera amb trenta-nou participants de 14 a 17 anys. A la capital del Sió és tota una novetat i aquest primer camp el coordina el consistori a través de l’Associació Alba de Tàrrega.

Fins al 9 de juliol, vint-i-quatre joves recuperaran la Roca de la Delfina i la seua llegenda, que representaran, i els safarejos d’Almenara Alta, que estan abandonats. També està previst que senyalitzin dos rutes, l’una fins al Pilar d’Almenara i l’altra, fins a Mafet. L’objectiu és crear camins saludables i fer treballs per beneficiar els nuclis agregats. A la tarda, coneixeran les entitats locals i col·laboraran amb el curs de la Universitat de Lleida Art i territori.

Per la seua part, Cervera acull per segon any un camp de treball. Gestionat per l’Associació CRUC, porta per nom Disseny i marcatge de rutes saludables al nucli de Cervera i compta amb quinze joves que dissenyen i senyalitzen dos rutes per fer a peu o amb bicicleta.

L’objectiu és promoure l’exercici dels veïns, potenciar la nova zona per als vianants i reduir l’ús del cotxe. Són dos camins circulars, l’un des de la perifèria de la ciutat fins al centre i l’altre passa pels nou miradors de Cervera.

Participants en el camp de treball organitzat per primera vegada a Agramunt.

Participants en el camp de treball organitzat per primera vegada a Agramunt.SEGRE TÀRREGA

tracking