SEGRE

SOLIDARITAT INICIATIVES

Material agrícola de Lleida per al Txad

Una iniciativa del Banc de Recursos permet enviar a aquest país africà un contenidor amb maquinària i eines, entre d’altres || Amb donatius d’empreses i particulars

Entitats, particulars i ajuntaments col·laboradors amb el Banc de Recursos es van reunir ahir a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs.

Entitats, particulars i ajuntaments col·laboradors amb el Banc de Recursos es van reunir ahir a la Cooperativa del Camp d’Alcarràs.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola agrícola de Tatemoë, a la República del Txad, rebrà en els pròxims dies un contenidor procedent de les comarques lleidatanes gràcies a una iniciativa del Banc de Recursos de Lleida. A l’interior viatja la solidaritat de les empreses, institucions, entitats i particulars de Ponent que hi han col·laborat, però també inclou material agrícola, sanitari, elèctric, mecànic i esportiu que permetrà formar habitants de la zona perquè millorin les seues condicions de vida.

Es tracta, concretament, de dos tractors, una carreta, una màquina d’ensulfatar, una altra per sembrar, una formigonera, sistemes de reg, plaques fotovoltaiques, medecines, roba esportiva i eines agrícoles, entre d’altres.

Tota la càrrega es va preparar ahir a les instal·lacions de la Cooperativa del Camp d’Alcarràs, del grup Fruits de Ponent, que va cedir l’espai i els molls de càrrega i va aportar 100 quilos de llavors de panís per a la campanya Conrea la solidaritat, que també ha comptat amb la col·laboració de diversos ajuntaments, com ara Alcarràs, la Granadella o Sarroca.

L’escola agrícola del Txad que rebrà el material fa dinou anys que forma famílies, que resideixen durant dos anys a les instal·lacions del centre per adquirir coneixements en agricultura, ramaderia, fusteria, jardineria, higiene o alfabetització, entre d’altres. A més del contenidor, el projecte també inclou una sèrie de voluntaris que viatjaran a la zona per formar sobre el terreny. Fa quatre anys que el Banc de Recursos de Lleida col·labora amb projectes agrícoles al sud del Txad.

tracking