SEGRE

DISCAPACITAT

El repte de l'ocupació de Down Lleida

L’entitat atén 52 persones en el seu programa laboral, de les quals 29 tenen un contracte, algunes des de ja fa una dècada || El projecte inclou visites a empreses per conèixer diferents oficis

Membres de Down Lleida, de l’ajuntament de Torrefarrera i treballadors de Soluciones Viales, ahir, durant la visita a l’empresa.

Membres de Down Lleida, de l’ajuntament de Torrefarrera i treballadors de Soluciones Viales, ahir, durant la visita a l’empresa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El de l’ocupació és un dels principals reptes als quals fa anys que Down Lleida s’enfronta per aconseguir la plena integració de les persones amb aquesta discapacitat. I el seu programa d’inserció laboral Integra XXI és sinònim d’èxit.

I és que avui, després de més d’una dècada de treball, l’entitat atén 52 persones en aquest projecte, de les quals 29 tenen un contracte, moltes indefinit. “Volem reivindicar el treball amb suport que fan aquestes persones i l’èxit el demostren els més de deu anys que fa que algunes estan al mercat laboral”, explica Maite Teixidó, tècnica de Down Lleida i preparadora laboral, que forma part de l’equip d’Integra XXI amb quatre persones més.

Els altres 23 joves que formen part de la iniciativa però encara no treballen estan rebent formació o participant en pràctiques laborals. Com a complement, l’entitat va crear fa uns anys una activitat, Un passeig per les professions, que permet als participants d’Integra XXI conèixer de primera mà la realitat del món laboral visitant empreses (han passat ja per més de 50 en deu anys) i descobrir així diferents professions i trobar la que més els agradi.

A més, d’aquesta activitat han nascut alguns contractes. “Sóc molt aficionat a la moda i he estat tot el curs de pràctiques a Troballes, però m’agrada també conèixer un altre tipus de feines”, explica Jordi Egea, de 29 anys i de Torrelameu.

Ell, juntament amb altres joves de Down Lleida que estan a Integra XXI i membres de l’ajuntament de Torrefarrera, van visitar aquest dimecres l’empresa Soluciones Viales, que es dedica a la fabricació de senyals al polígon de la localitat.

Amb ella van posar punt final a un recorregut que els ha portat aquest curs a La Tagliatella, Autobusos Lleida, Betula Alba, Transports Serveto i la subdelegació de Defensa.

tracking