SEGRE

COMUNICACIÓ

Mil diumenges de 'Lectura'

El suplement dominical de SEGRE arriba demà diumenge al miler de números || Un especial sobre el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona per commemorar l’efemèride

La portada és un collage elaborat per l’artista Josep Pulido.

La portada és un collage elaborat per l’artista Josep Pulido.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suplement dominical Lectura de SEGRE arriba demà al número 1.000 i commemora l’efemèride amb un exemplar dedicat als 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona. Hem parlat amb alguns dels protagonistes del 92: voluntaris, metges, periodistes, portadors de la torxa olímpica, àrbitres... I, per descomptat, atletes com la nadadora Itziar Esparza, que es va estrenar com a olímpica a Barcelona.

El suplement també inclou un reportatge sobre com era la societat lleidatana del 1992, quan es van inaugurar els primers 40 quilòmetres de l’A-2 (Lleida-Tàrrega) i es va col·locar la primera pedra del pantà de Rialb, que condemnaria Tiurana a morir sota les aigües.

Un 60 per cent de la població adulta de Lleida era analfabeta per aquells temps, en els quals es va estrenar la sèrie Las chicas de oro a la televisió i el grup de música Mecano va anunciar el seu adéu. El Lectura de diumenge també fa una radiografia dels joves de Lleida que van nàixer l’any olímpic, una generació preocupada per la precarietat laboral.

El suplement ‘Lectura’ va nàixer el 1988, si bé fins al 1991 no va sortir de les pàgines interiors de SEGRE

Josep Pulido, artista i dissenyador gràfic de Lleida, que actualment exposa a la galeria Espai Cavallers, s’ha encarregat d’il·lustrar una portada amb un collage que recorda alguns dels moments més emblemàtics del 92: des del Cobi a l’or de Fermín Cacho, passant per l’encesa del peveter olímpic amb una fletxa llançada per l’arquer Antonio Rebollo.

El vessant més esportiu s’analitza demà a SEGRE El vessant més esportiu dels Jocs que van canviar per sempre la imatge de Barcelona s’abordarà també demà des de les pàgines 3, 4 i 5 del diari SEGRE, en un reportatge en profunditat sobre els atletes lleidatans que van participar en aquelles Olimpíades: Carmen Acedo (primer diploma olímpic per a l’esport lleidatà), Sergi Roure, Itziar Esparza i Carles Folguera. També s’analitza l’important llegat que ha suposat el Parc del Segre de la Seu d’Urgell, subseu al 92, una de les instal·lacions olímpiques a les quals més rendiment s’ha tret. Per la seua part, Lleida TV emetrà dimarts, dimecres i dijous a les 20.45 un programa especial sobre el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona en tres entregues de 25 minuts de durada en les quals els protagonistes de les Olimpíades reviuen l’emoció del moment i expliquen anècdotes sorprenents.

La portada és un collage elaborat per l’artista Josep Pulido.

La portada és un collage elaborat per l’artista Josep Pulido.ÓSCAR MIRÓN

tracking