SEGRE

FESTES

Foc i llegenda als Firals de Bellvís

Bellvís va clausurar aquest diumenge el certamen després d’expulsar les tropes de Felip IV || Tanca amb èxit de públic de la vint-i-unena edició de la festa

Mari Pau Huguet va ser nomenada ahir padrina d’honor de la festa.

Mari Pau Huguet va ser nomenada ahir padrina d’honor de la festa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Els Firals són la festa de la llibertat.” Així ho va afirmar aquest diumenge l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn, en l’última jornada d’aquesta celebració, que té com a protagonista la llegenda de L’anella de cal Bufalà, en què els veïns aconsegueixen expulsar les tropes de Felip IV que havien ocupat el municipi.

“Fa 400 anys, el poble es va aixecar contra un poder opressor i un mal govern amb falçs i dalles. Ara, en ple segle XXI, ho tornem a fer a través de la democràcia i les urnes, per aconseguir la llibertat”, va remarcar el primer edil, per la qual cosa, va afegir, “estic molt orgullós d’aquesta festa, del nostre poble i també de Catalunya”.

L’alcalde també va destacar la importància dels veïns de Bellvís i els Arcs que col·laboren desinteressadament en l’organització d’aquesta festa. La padrina d’aquesta edició dels Firals, la periodista Mari Pau Huguet, va destacar la importància de recordar fets històrics i tradicions que ajuden a “fer-nos més forts”.

Huguet va fer aquestes declaracions durant la representació del bateig dels hereus de cal Bufalà, que aquest any han estat trigèmins. Van ser tres nounats de Bellvís els encarregats d’ocupar aquest lloc. La 21 edició dels Firals va finalitzar aquest diumenge després d’aconseguir èxit de públic i amb la representació de l’expulsió de les tropes de Felip IV del municipi.

També hi va haver final feliç per als protagonistes de la llegenda, Joan i Maria. Per celebrar-ho, hi va haver espectacles malabars de foc a càrrec de saltimbanquis i danses.

Mari Pau Huguet va ser nomenada ahir padrina d’honor de la festa.

Mari Pau Huguet va ser nomenada ahir padrina d’honor de la festa.J.GÓMEZ

tracking